Traian Băsescu: Dosarul Mineriadei este o perdea după care au vrut să muşamalizeze dosarul Revoluţiei

Parchetul General a decis, în mod surprinzător, clasarea dosarului Revoluţiei, fapt ce a stârnit un val de revoltă în rândul opiniei publice. Traian Băsescu este de părere că toată agitaţia cu dosarul Mineriadei a fost lansată tocmai ca pe sub ea să se claseze acest dosar.
Traian Băsescu la Congresul PMP. 24 octombrie 2015
Traian Băsescu la Congresul PMP. 24 octombrie 2015 (Epoch Times România)

"Ideea că după ce au murit o mie şi ceva de oameni putem spune că nimeni nu e vinovat sau că le-a trecut timpul de analiză mi se pare deplasată. Parchetul General deschide dosarul Mineriadei care a fost la şase luni distanţă de Revoluţie şi dosarul Revoluţiei nu mai poate fi judecat, acela care e cu şase luni mai devreme decât Mineriada a fost clasat pentru că s-au prescris multe fapte, iar acţiunile petrecute după şase luni nu sunt prescrise. Eu cred că aici e un joc. Povestea Mineriadei a fost lansată ca pe sub ea să se claseze dosarul Revoluţiei", a declarat sâmbătă seară, la postul B1 TV, Traian Băsescu.

Noul şef al Mişcării Populare a precizat că i-a cerut atât Laurei Codruţa Kovesi, atunci când era Procuror General, cât şi lui Tiberiu Niţu, să rezolve acest dosar, aceasta fiind "o condiţie pentru numire", însă "niciunul dintre procurorii generali ai Republicii nu a vrut să rezolve problemele dosarului Revoluţiei."

"Sistemul e uşor să facă arestări spectaculoase, dar nu rezolvă o problemă de fond, chiar pentru istoria noastră. Vă garantez că toate documentele din unităţile militare, mii şi mii de declaraţii se află la Parchet. E dificil să îi anchetezi pe cei care au tras în populaţie. Dosarul Mineriadei este o perdea după care au vrut să muşamalizeze acel dosar mult mai dificil. Un procuror general al Republicii şi-ar fi luat toate galoanele respectului meu dacă ar fi rezolvat problemele dosarului Revoluţiei", a concluzionat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne