Traian Băsescu acuză un aranjament între Iohannis şi Ponta

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Fostul şef al statului, Traian Băsescu, a declarat, duminică, la B1 TV, că premierul Ponta a făcut un aranjament cu preşedintele Iohannis în ceea ce priveşte nominalizarea lui Gabriel Oprea la conducerea interimară a Guvernului, relateaza RomaniaLibera.ro

Potrivit fostului preşedinte, acest aranjament ar fi fost făcut de cei doi înainte de operaţia premierului, iar înţelegerea ar rezulta din faptul că Gabriel Oprea a fost propus pentru conducerea interimară a Guvernului de către Ponta, în condiţiile în care Constituţia prevede că preşedintele este cel care desemnează care dintre membrii Guvernului poate prelua interimar postul de prim-ministru.

"Propunerea lui Ponta arată că a existat un aranjament anterior. Desemnarea unui prim-ministru interimar este opţiunea preşedintelui, nu a premierului. Ponta a vrut să arate că el a propus şi preşedintele a executat. Poate va avea o surpriză dacă nu e un aranjament. Eu cred însă că aranjamentul a fost înainte de plecarea lui Ponta în Turcia", a declarat Băsescu la postul B1 TV.

Fostul preşedinte a adăugat că, în locul lui Iohannis, el ar fi fost mai exigent şi i-ar fi cerut lui Ponta şi un certificat medical.

Reamintim că premierul Ponta, proaspăt externat din clinica aparţinând unui prieten al lui Erdogan, a anunţat duminică prelungirea şederii în Trucia, pe motiv că trebuie să efectueze controale periodice la genunchiul operat. Ponta a declarat că îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că îi va cere preşedintelui Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Oprea atribuţiile de prim-ministru în acest interval.

Mai amintim că luni, 8 iunie, la trei zile după ce premierul Ponta a fost pus sub urmarire penală de DNA, în presă a apărut informaţia că şeful cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache, l-a chemat pe ministrul de Interne, Gabriel Oprea, la Cotroceni cu un sfert de oră mai repede decât pe ceilalţi delegaţi care au participat la consultările referitoare la Strategia Naţionale de Apărare a Ţării.

Ulterior, vicepremierul s-a străduit tot mai mult să se înfăţiseze, în ochii opiniei publice, drept un înfocat apărător al statului de drept, al interesului naţional, eforturile sale culminând cu interviul difuzat pe 14 iunie de Pro TV, în cadrul căruia, vicepremierul şi-a a declarat sprijinul atât faţă de Iohannis cât şi faţă de premierul Victor Ponta, câtă vreme statul de drept nu va fi atacat. Erijându-se în apărător al Justiţiei, Oprea a mers pana la afirma că, dacă PSD modifică pe furiş Codul Penal în Parlament, va ieşi de la Guvernare.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne