Toyota va investi 1 miliard de $ în inteligenţă artificială

Preşedintele Toyota Motor Corporation, Akio Toyoda, şi Gill Pratt, director al Institutului de Cercetare Toyota, la o conferinţă de presă, Tokyo, 6 noiembrie  2015.
Preşedintele Toyota Motor Corporation, Akio Toyoda, şi Gill Pratt, director al Institutului de Cercetare Toyota, la o conferinţă de presă, Tokyo, 6 noiembrie  2015. (La Gran Epoca)

Compania de automobile Toyota a anunţat că investeşte 1.000 de milioane de $, în crearea unei companii ce se dedică dezvoltării tehnologiei, concentrându-se pe inteligenţa artificială şi robotică pentru producerea vehiculelor autonome.

Toyota Research Institut va fi responsabil de aceste inovaţii, prin Gill Pratt, care anterior a fost profesor în cadrul Institutului Tehnologic din Massachusetts (MIT). Într-un comunicat de presă, Pratt asigură că această companie va fi responsabilă de mobilitatea autovehiculelor, chiar şi pentru aceia ce nu pot conduce un automobil, datorită inovaţiilor în domeniul inteligenţei artificiale:

„Obiectivele noastre iniţiale urmăresc să îmbunătăţească siguranţa prin reducerea, în continuare, a probabilităţii ca o maşină să fie implicată într-un accident şi, totodată, să facă conducerea auto accesibilă pentru toţi, indiferent de capacităţile sale, precum şi să aplice tehnologia Toyota utilizată pentru mobilitate în exterior şi în ambient interior”.

Cercetările se vor efectua în două locaţii ale acestei companii: una în Silicon Valley în Palo Alto California şi cealaltă în Massachusetts.

Preşedintele Toyota, Akio Toyoda, s-a declarat mulţumit cu desemnare lui Gill Pratt în noul său post de director :

„Cum tehnologia avansează, avem şi noi, de asemenea, capacitatea de a îmbunătăţi produsele. În firma Toyota nu urmărim inovaţiile pentru că ar trebui făcute, aceasta este responsabilitatea noastră, pentru a putea îmbunătăţi viaţa clienţilor noştri şi a întregii societăţi. Doresc să lucrez cu Gill Pratt, nu numai pentru că este un mare cercetător, ci şi deoarece cred că obiectivul şi motivaţia sa sunt la fel ca ale noastre”.

Institutul de Cercetări al firmei Toyota îşi va începe activitatea în luna ianuarie 2016.