Dragnea: Preşedintele o va nominaliza pe Sevil Shhaideh. Nu cred că vrea un război politic

Liderul PSD, Liviu Dragnea, se declară convins că preşedintele Klaus Iohannis - care este un "bun român"- o va nominaliza până la urmă pe Sevil Shhaideh în funcţia de premier.
Liviu Dragnea(preşedintele PSD)
Liviu Dragnea(preşedintele PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele Klaus Iohannis o va nominaliza pe Sevil Shhaideh în funcţia de premier pentru că nu cred că vrea un război politic sau un conflict inutil, a avertizat joi, la sediul PSD, liderul social-democraţilor Liviu Dragnea.

"Eu cred că şi preşedintele României este un bun român şi vrea ca ţara care l-a ales preşedinte să o ducă mai bine, să fie o ţară respectată aşa cum trebuie. Nu-mi fac griji. Eu cred că preşedintele o va nominaliza pe doamna Sevil Shhaideh, pentru că nu cred că vrea un război politic sau un conflict inutil. Eu sunt sigur că o va nominaliza. (...) Avem totul pregătit - avem un premier bun, avem o echipă bună care de-abia aşteaptă să guverneze şi să facem tot ceea ce am spus în campanie", a precizat Dragnea, citat de Agerpres.

După ce Iohannis va face desemnarea, preşedintele PSD susţine că, în maximum două zile, discuţiile dintre ALDE şi partidul său pe marginea echipei guvernamentale vor fi finalizate.

"Nu putem face decât să aşteptăm cu speranţa că va fi această desemnare după Crăciun, dar nu mai târziu după Anul Nou. Am vrea totuşi să intrăm în anul viitor cu un guvern", a adăugat Dragnea.

Întrebat la Antena 3 ce va face dacă Iohannis nu o va desemna pe Sevil Shhaideh prim-ministru, liderul PSD a replicat că va utiliza toate mijloacele constituţionale şi legale.

"În primul rând la Curtea Constituţională. Am spus că voi utiliza toate mijloacele constituţionale şi legale. Şi am mai spus ceva în noaptea alegerilor - votul pe care l-am primit nu-l voi vinde, nu-l voi da cadou, nu-l voi tranzacţiona şi nici trăda. (...) M-aţi întrebat cât va sta Sevil Shhaideh prim-ministru. Va sta până în momentul în care va obosi. Dacă va obosi, o să merg eu. Dacă nu va obosi, ceea ce este foarte probabil, o să stea acolo patru ani. (...)

Ritmul acestui guvern va fi infernal, prin programul pe care trebuie să îl ducă la îndeplinire. Nicio guvernare nu a avut ritmul pe care eu îl voi imprima acestei guvernări. Ştiu capacitatea de muncă a lui Sevil Shhaideh. Nu-i mai mare ca a mea, dar e a doua după mine. Dacă ea va rezista, eu o voi susţine până la finalul mandatului. Eu nu-mi bat joc de Sevil, nu-mi bat joc de Guvern. Din partea mea, are susţinere totală", a afirmat Dragnea, citat de News.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne