Întâlnire Iohannis-Shhaideh săptămâna viitoare. Preşedintele ar fi spus despre Shhaideh că e o propunere bună - surse

Şeful statului se va vedea după Crăciun cu Sevil Shhaideh - propusă de PSD pentru postul de premier - urmând ca tot săptămâna viitoare Iohannis să desemneze şeful Guvernului.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele Iohannis a discutat cu Sevil Shhaideh la telefon după ce a susţinut declaraţia de presă de joi, prin care anunţa că va amâna până după Crăciun desemnarea premierului, au precizat surse politice pentru hotnews.ro. Întrevederea lui Iohannis cu Shhaideh ar urma să aibă loc săptămâna viitoare.

Potrivit surselor citate, Iohannis a fost surprins de propunerea lui Sevil Shhaideh atunci când i-a fost avansată, însă ar fi afirmat că este o propunere bună.

Dragnea - care afirma acum câteva săptămâni că va pune şef peste Guvern "un domn care arată bine" - i-ar fi făcut luni propunerea lui Sevil Shhaideh, propunere care a surprins-o.

Reamintim că preşedintele a anunţat joi că va amâna până după Crăciun desemnarea premierului. Amânarea a survenit în contextul în care în presă au fost ridicate o serie de semne de întrebare atât despre credibilitatea lui Sevil, care a lucrat aproape o viaţă în subordinea lui Nicuşor Constantinescu, cât şi a soţului său, care a lucrat 20 de ani pentru ministerul Agriculturii din Damasc şi ar fi un susţinător declarat al dictatorului sirian Bashar al-Assad, acuzat de comunitatea internaţională de crime de război.

Întrebat joi la România TV dacă Sevil Shhaideh a fost sunată de şeful statului, Dragnea a răspuns că, dacă a fost o discuţie între cei doi el nu o să o întrebe ce au vorbit, pentru că a fost o discuţie privată.

"Dacă a fost sunată (Sevil Shhaideh n.r.) de preşedintele Klaus Iohannis a fost o discuţie între ei doi şi eu, chiar dacă a fost sunată, nu o să o întreb ce au discutat, pentru că mi se pare corect ca o discuţie privată să rămână o discuţie privată", a afirmat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne