Tokyo: Un tânăr loveşte în mod intenţionat nouă pietoni pe o stradă aglomerată

Agresorul a declarat că este act terorist, iar ulterior, că este un semn de protest împotriva "execuţiilor"
Tokyo
Tokyo (captură video Atlas)

Nouă persoane au fost rănite, dintre care una grav, după ce un bărbat a intrat intenţionat cu maşina într-o mulţime de persoane care sărbătoreau Anul Nou pe o stradă din centrul oraşului Tokyo, Japonia. Kazuhiro Kusakabe, în vârstă de 21 de ani, a intrat cu o maşină pe strada Takeshita cu „intenţia de a ucide“, la doar 10 minute după miezul nopţii, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei japoneze. Autorul incidentului a fost arestat la faţa locului şi motivele atacului sunt încă neclare.

Potrivit televiziunii NHK, Kusakabe a spus poliţiştilor că a comis un act terorist, dar apoi a mărturisit că a protestat „împotriva pedepsei cu moartea“, fără să dea detalii. Nu este clar dacă se referea la o execuţie sau în general la pedeapsa majoră, care este în vigoare în Japonia.

Agresorul a fost arestat pentru tentativă de crimă.

Potrivit presei locale, incidentul a avut loc pe Takeshita Street, în districtul Harajuku, foarte popular în rândul tinerilor şi turiştilor, în jurul orei locale 12.10. Kusakabe a lovit în total nouă persoane pe o stradă închisă traficului de autovehicule în acea perioadă din cauza sărbătorilor.

Imaginile prezentate de NHK arată o maşină accidentată în partea din faţă şi personalul medical care lua oameni pe tărgi. Un martor a relatat televiziunii NHK că ceea ce s-a întâmplat este "înspăimântător".

„Am văzut unele persoane prăbuşite pe stradă. Când m-am apropiat, am văzut că mult mai multe persoane erau întinse pe jos. Când am ajuns la locul accidentului, erau şi paramedici care le ajutau“, a spus el. Poliţia a blocat imediat strada aglomerată cu persoane care sărbătoreau Anul Nou. Cele mai grave leziuni le-a avut un student care a fost operat, a informat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Strada Takeshita din Tokyo este plină de magazine mici şi este considerată centrul cultural şi al modei în Japonia. În fiecare zi atrage zeci de mii de turişti din lume. Spre deosebire de alte oraşe mari, Anul Nou în Tokyo este destul de sobru. Nu există spectacole mari de focuri de artificii sau un punct central în care se adună persoanele pentru a sărbători. De obicei, japonezii îşi petrec sfârşitul anului în familie şi merg la temple pentru a se ruga.

Mai multe informaţii: Driver ploughs through crowds on Tokyo's Takeshita street, injuring nine

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe