Pisici interesate de artă: de doi ani, două pisici încearcă să intre într-un muzeu din Japonia

Pisici la muzeu
Pisici la muzeu (Photograph: @bijutsu1/Twitter/Onomichi Museum)

Două pisici şi-au petrecut ultimii doi ani încercând să intre într-un muzeu de artă din Japonia. A fost necesar ca animalele să fie reţinute de serviciile de securitate ale muzeului, situat în oraşul Onomichi, şi au devenit celebrităţi pe reţelele sociale.

Ken-chan, o pisică neagră, a încercat singură primul 'atac' asupra muzeului, în vara anului 2016, în timpul unei expoziţii de fotografii cu pisici. Un gardian a împiedicat-o să intre, într-o scenă care a fost surprinsă de o cameră video. „Cred că Ken-chan a văzut unele exponate prin geam şi cum unele includ fotografii cu pisici negre probabil, s-a gândit că şi-a găsit un nou prieten“, a declarat curatorul muzeului Shinji Umebayashi pentru The Guardian.

(Photograph: @bijutsu1/Twitter/Onomichi Museum)

Ken-chan a continuat să se prezinte singură la muzeu până când, într-o zi, a venit însoţită de o pisică roşcată pe care personalul muzeului a numit-o Go-chan. O postare de pe contul Twitter al muzeului din luna octombrie o arată pe Ken-chan aşteptând cu răbdare în faţa uşilor automate. Intenţia sa era ca atunci când acestea începeau să se închidă să se strecoare rapid în muzeu. Clipul video poate fi vizionat aici.

(Photograph: @bijutsu1/Twitter/Onomichi Museum)

Fotografiile şi clipurile video cu aceste două pisici au devenit virale. Unele persoane de pe reţelele sociale au cerut muzeului să-i permită lui Ken-chan să intre. Cu toate acestea, cei mai mulţi sunt încântaţi de interacţiunea dintre gardian şi prietenul său felin. Muzeul, care are peste 45.000 de admiratori pe Twitter, a lansat recent o serie de suveniruri cu cele două pisici.

Ken-chan şi Go-chan merg la muzeu "aproape zilnic" şi sunt adesea văzute în jurul centrului, care este situat într-un parc.