Tismăneanu, despre Iohannis: E omul serviciilor. Prostia îi va veni de hac mai rapid decât cred mulţi
alte articole
Politologul Vladimir Tismăneanu a avut un mesaj extrem de dur la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, declarând că şeful statului este “omul serviciilor” şi că acesta “va pierde mai curând şi mai rapid decât cred mulţi” din cauza “prostiei”.
“Emil Constantinescu a ieşit din jocul politic spunând că a fost învins de sistem. Mai exact, de servicii. Traian Băsescu a fost convins că le controlează. Era o intenţie, nu şi o realitate. Când a înfiinţat Comisia Prezidenţială, mi-a spus, asigurându-mă de sprijinul său pentru deplinul acces la arhive: 'Nu există secrete pentru şeful statului român'. Era, eventual, un deziderat. Inventat de monstruoasa coaliţie USL şi îndatorat serviciilor, fostul primar din Sibiu a jucat, cu teatrală infatuare, rolul de preşedinte. Pe el nu l-au învins serviciile, era sowieso omul lor. Altceva i-a venit de hac, ceva care îl va pierde mai curând şi mai rapid decât cred mulţi: Prostia”, a scris politologul, sâmbătă seara, într-o postare pe Facebook.
La scurt timp după această postare, Tismăneanu a revenit cu un nou atac la preşedinte, afirmând că liderul de la Palatul Cotroceni ar avea o “existenţa larvară, buimacă, de popândău plasat în cuşca leilor” şi este “sensibil ca un capac de veceu”.
“Unde sunt serviciile mele, care le-am avut? Pariez că bietul Iohannis nu înţelege nimic din ceea ce se petrece. Îşi continuă existenţa larvară, buimacă, de popândău plasat în cuşca leilor. Amăgit de helwigii sălăjeni, conjudeţenii lui Măgureanu, a crezut că ne fraiereşte, dar, în fapt, el a fost cel fraierit. L-au lăsat să creadă că este un actor real. Aiurea, a fost perfecta fantoşă. Edi e omul lui Felix. La fel şi Dudu, care l-a născocit pe Edi. Ştiu exact despre ce vorbesc. Iohannis e omul fără însuşiri, afinităţi, loialităţi şi sentimente. Este un sloi de gheaţă. Un ţurţure. Trăieşte moluscos, prin ţâfnă, ranchiună şi pizmă. Aţi simţit vreodată atingerea unei meduze? Atunci ştiţi despre ce vorbesc. Îmi aminteşte de o expresie a lui Salinger din 'De veghe-n lanul de secară': 'Sensibil ca un capac de veceu'. Dar, în acest timp, se moare pe capete în România, ţara devenită cimitir…”, a adăugat politologul.