Teza de doctorat a lui Ponta, analizată la Comisia de Etică

Victor Ponta la receptia de la Ambasada Frantei cu ocazia Zilei Nationale a Frantei
Victor Ponta la receptia de la Ambasada Frantei cu ocazia Zilei Nationale a Frantei (Epoch Times România)

Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a început să analizeze teza de doctorat a premierului Victor Ponta şi urmează ca în cel mai scurt timp să dea un verdict, au anunţat reprezentanţii Universităţii Bucureşti.

"Membrii Comisiei de Etică analizează acuzaţiile aduse dr. Victor Ponta, în cazul tezei sale de doctorat, din punctul de vedere al respectării normelor de proprietate intelectuală şi drepturi de autor, aşa cum sunt ele stipulate în Codul de Etică al Universităţii din Bucureşti, art. 9 şi art. 10. În paralel, teza de doctorat a dr. Victor Ponta este analizată de un număr de experţi în drept. Rezultatele analizei efectuate de experţii în drept vor sprijini analiza efectuată de membrii Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti. În cel mai scurt timp posibil, Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti va lua o hotărâre în acest caz", au precizat reprezentanţii Universităţii Bucureşti.

Hotărârea Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti va primi aviz de la Direcţia Juridică a instituţiei, urmând ca rectorul să prezinte Senatului Universităţii hotărârea şi raportul final al Comisiei de Etică.

Reprezentanţii Universităţii Bucureşti spun că au luat cunoştinţă de comunicatul Consiliului Naţional de Etică (CNE) al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS), prin care opinia publică este informată despre cadrul legal în care instituţia îşi desfăşoară activitatea, precum şi despre exclusivitatea legală deţinută de CNE în cazul sesizărilor privindu-i pe demnitari.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat recent că dacă în CNE se stabileşte că teza de doctorat a premierului Victor Ponta este un plagiat, se poate merge până la desfiinţarea şcolii de doctorat.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, pe 29 iunie, că premierul a plagiat în lucrarea sa de doctorat, fiind propusă Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne