Teodor Atanasiu: Iohannis poate declanşa procedura de numire a unui nou şef al SRI

Teodor Atanasiu
Teodor Atanasiu (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu, membru în Comisia SRI, a declarat duminică seară, pe fundalul uriaşului scandal declanşat de acuzele Elenei Udrea la adresa şefului interimar al SRI că preşedintele Klaus Iohannis poate declanşa procedura de numire a unui nou director al Serviciului, relatează B1 TV.

”Preşedintele va trebui prima dată să îşi facă propria procedură de desemnare a unui candidat, apoi să discute cu Parlamentul, cu preşedinţii celor două Camere care trebuie să convoace o şedinţă comună”, a declarat Teodor Atanasiu, la postul de televiziune citat.

"Nu cred că există vreun grup parlamentar care să dorească să nu funcţioneze SRI, nu cred că o propunere decentă făcută de preşedintele României să fie respinsă în Parlament", a adăugat Atanasiu.

Întrebat dacă inclină în favoarea unui om politic, respectiv un civil, sau un "tehnocrat" în fruntea SRI, Atanasiu a susţinut că "tehnocrat" este un eufemism pentru ofiţer, iar "în lumea civilizată" s-a încetăţenit ca şeful serviciilor să fie ”un civil care nu este nici ofiţer acoperit, nici descoperit, un om cu coloană vertebrală, un om serios pentru că este vorba despre un domeniu sensibil”.

Reamintim că, urmărită penal în dosarul Microsoft, Elena Udrea a lansat o serie de acuzaţii deosebit de grave la adresa şefului interimar al SRI, Florian Coldea, acuzându-l, printre multe altele, că a făcut presiuni în dosarele instrumentate de DIICOT şi susţinând că, în fapt, cel care a controlat Serviciul Român de Informaţii este Coldea, nu recent demisionatul George Maior.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.