Udrea acuză: Generalul Coldea a făcut presiuni în dosare DIICOT

Elena Udrea, declaraţii de presă
Elena Udrea, declaraţii de presă (Epoch Times România)

Acuzată de fapte de corupţie în legătură cu dosarul Microsoft, Elena Udrea s-a transformat din acuzat în acuzator şi a pus "tunurile" pe şeful interimar al SRI, generalul Florian Coldea. Într-un amplu interviu acordat Hotnews, fosta candidată la preşedinţie a relatat că Alina Bica i-a vorbit despre presiuni pe care le făcea Coldea în dosarele unor "nume grele."

Potrivit Elenei Udrea, Coldea ar fi pus presiuni într-un dosar de maxim interes pentru Culiţă Tărâţă, răposatul baron de Neamţ şi într-un dosar al lui Ioan Niculae.

"În primăvara lui 2013 a venit la mine Culiţă Tărâţă, încă o dată spun Dumnezeu să-l ierte, să îmi spună, el avea afaceri în agricultură.

De fapt, îmi spusese el cam toată iarna, dar fiind eu cu campania nu prea am fost atentă. Să-mi spună că există un dosar împotriva unor parteneri de afaceri pe care el îi avea şi care vindeau cereale, care aveau cumva cel mai bun preţ de pe piaţă, ceva de genul acesta, deci oamenii erau dintre cei care afectau interesele marilor traderi de cereale - aşa, şi care nu erau cetăţeni români şi care dosar a fost făcut special pentru a fi ei scoşi de pe piaţă, invocând interesul generalului Coldea. Dosarul acesta e la DIICOT. La DIICOT, Alina Bica la vremea aceea era doar consilierul procurorului şef DIICOT, care cred că era Codruţ Olaru. Rugămintea sau dorinţa lui Culiţă Tărâţă, Dumnezeu să-l ierte, era să-i spun lucrul acesta preşedintelui României - sursa alternativă de informaţii. M-am dus la doamna Bica şi am întrebat-o dacă poate să fie adevărat ce mi-a spus domnul Culiţă Tărâţă, Dumnezeu să-l ierte, ca să nu merg să spun un lucru măcar neverificat înainte. Doamna Bica mi-a spus că este adevărat, că se fac presiuni asupra ei în acest dosar pe care nu ştiu cum îl coordona sau ce făcea în calitate de consilier al procurorului general, şi că se mai fac presiuni - nu ştiu dacă atunci mi-a spus sau ulterior - dar mi-a spus şi asta, în dosarul lui Ioan Nicolae." a declarat Udrea.

Întrebată din partea cui erau presiunile, Udrea a afirmat că din partea generalului Coldea, care i-ar fi cerut "să dispună anumite măsuri şi să ia anumite decizii în aceste dosare."

Fostul lider PMP a mai declarat a i-a transmis lui Traian Băsescu aceste informaţii însă nu a intrat în detalii despre ce a spus preşedintele:

După ce am avut aceste date de la Alina Bica, i-am spus preşedintelui ceea ce mi-a transmis Culiţă Tărâţă. (...) (Traian Băsescu n.r.) a luat decizia pe care a dorit să o ia, nu ştiu mai departe ce a făcut cu povestea aceasta despre dosarele de la DIICOT", a declarat Udrea.

Reamintim că joi, procurorii DNA au dispus declanşarea urmăririi penale şi măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 29 ianuarie, faţă de Elena Udrea. Potrivit unui comunicat oficial al instituţiei, Udrea este acuzată de săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani (în forma dobândirii/utilizării de bunuri cunoscând că provin din infracţiuni) şi fals în declaraţii de avere în dosarul Microsoft.

După declanşarea urmăririi penale, Udrea s-a lansat în declaraţii incendiare, marea majoritate vizându-l pe pe generalul Coldea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne