"Team Barna" aruncă la coş programul lui Cioloş

Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Epoch Times România)

Înfrângere pentru Dacian Cioloş în şedinţa conducerii USR, unde "team Barna" deţine majoritatea: Programul său de reformă internă a fost respins prin vot. Rămâne de văzut dacă Cioloş va pleca sau nu de la şefia partidului, aşa cum susţinea anterior.

După vot, Cioloş le-a spus colegilor săi că va anunţa în cursul zilei ce decizie a luat legat de demisia sa din fruntea partidului. Ulterior, a fost stabilită oficial o conferinţă de presă la ora 18:00 la sediul USR din Bulevardul Kiseleff.

Cioloş voia, între altele, schimbarea secretarului general al USR, cel care organizează Congresul, organizează Comitetul Politic, din care fac parte primari, lideri de grup, parlamentari.

Dacă propunerile lui Cioloş iniţiale de reformă erau adoptate, echipa Barna ar fi fost obligată să cedeze o parte de putere din partid. În prezent, puterea decizională în USR este deţinută de Barna şi apropiaţii săi - Cioloş fusese practic transformat într-un preşedinte decorativ.

Reamintim că Cioloş a reiterat, cu o zi în urmă, că va renunţa la mandatul de preşedinte al USR dacă reformele propuse de el şi principiile pe care le susţine nu vor fi susţinute de Biroul Naţional al USR şi că va rămâne simplu membru de partid.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne