Te tentează o candidatură la parlamentare? PACT îşi deschide listele pentru "cetăţeni activi şi integri"

După ce a susţinut peste 70 de candidaţi independenţi la alegerile locale, Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor continuă campania candidez.eu la alegerile parlamentare.
Sebastian Burduja
Sebastian Burduja (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Toţi cei care se gândesc să se înscrie în cursa electorală şi se regăsesc în principiile promovate de PACT se pot înscrie pe listele partidului accesând secţiunea candidează de pe portalul candidez.eu până pe data de 1 iulie, ora 23:59, a anunţat, în cadrul unui comunicat de presă, formaţiunea condusă de Sebastian Burduja.

Totodată, utilizatorii portalului pot propune candidaţi pentru comunităţile lor.

"Echipa PACT va selecta candidaţii pe baza profilului definit, cu respectarea criteriilor de integritate şi a principiilor şi valorilor PACT, iar în cursul zilei de 5 iulie toţi cei înscrişi vor fi anunţaţi personal prin e-mail sau la telefon cu privire la selecţia finală.

Candidaţii selectaţi vor fi invitaţi în intervalul 23-24 iulie la un program intensiv de training politic susţinut de experţi PACT în comunicare politică şi campanii electorale", se arată în comunicatul citat.

Cei de la PACT susţin că oferă cel mai complet program de pregătire a candidaţilor, cu instrumente de ultimă generaţie folosite în campaniile din SUA şi Europa de Vest, adaptate la contextul românesc.

În plus, partidul va pune la dispoziţie candidaţilor care vor fi selectaţi prin campania candidez.eu tot pachetul de resurse PACT pentru participarea în alegeri (vizibilitate, social media, pregătire campanii, legislaţie etc.).

"Candidez.eu este un proiect fără precedent în politica românească, care-şi propune să redefinească relaţia dintre cetăţeni şi aleşi. Prin acest demers, PACT are ca obiectiv implicarea cetăţenilor activi şi integri în cursa electorală, singura soluţie pentru schimbarea politicii româneşti din politică pentru politicieni în politică pentru cetăţeni.", a mai transmis partidul lui Sebastian Burduja.