Tăriceanu: "Va trebui să ne despărţim de PSD, suntem partide cu profile ideologice diferite"

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, dar şi vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian au afirmat miercuri seară că Uniunea Social Liberală este doar o alianţă electorală, iar zilele ei ar putea fi numărate.

Tăriceanu a afirmat că cele două partide nu pot merge umăr la umăr din cauza ideologiilor diferite, iar Vosganian - că, la un moment dat, PNL va scăpa de "psihoza de partid mic" şi nu va mai face astfel de alianţe.

"La un anumit moment, va trebui să ne despărţim, pentru că suntem partide cu un anumit profil ideologic şi fiecare partid aspiră să obţină în final votul majoritar al cetăţenilor pentru a-şi pune programul în practică fără a face compromisuri", a precizat Tăriceanu la România TV.

PNL va renunţa la alianţa cu PSD, întrucât ideologia, dar şi scopul suprem al unui partid - majoritatea parlamentară obţinută prin propriile puteri, a susţinut Călin Popescu Tăriceanu, iar părerea sa este împărtăşită şi de vicepreşedintele liberalilor, Varujan Vosganian.

"PNL trebuie să iasă din psihoza partidului mic, dimensiunile sale fiind dimensiuni de segment strâmt, trebuie să înceapă să-şi gândească existenţa dincolo de ciclurile electorale. Un partid devine parte a destinului ţării sale în clipa în care trece frontiera dintre spaţiul politic şi spaţiul civic şi devine parte a societăţii civile", a declarat vicepreşedintele PNL.

Tăriceanu contra Antonescu: O candidatură la preşedinţia României nu este un subiect închis pentru mine

La viitoarele alegeri prezidenţiale, Călin Popescu Tăriceanu ar putea fi concurentul direct al colegului său de partid, Crin Antonescu.

Fostul premier nu a dat detalii despre posibilitatea de a candida la preşedinţia României, însă a precizat că, pentru el, acest subiect nu este închis, semn că se gândeşte tot mai mult la această variantă.

liderul liberal Crin Antonescu îşi doreşte să ajungă preşedintele României, însă această funcţie este de interes şi pentru deputatul PNL Călin Popescu Tăriceanu.

"E puţin prea devreme să discutăm acest subiect. Nu e un subiect despre care să spun că e închis pentru mine, dar în momentul de faţă prioritatea o reprezintă alegerile din 9 decembrie şi dorinţa de a obţine un rezultat favorabil. E un pic prematur să discutăm acest subiect pentru că nici nu am terminat alegerile parlamentare", a declarat Tăriceanu miercuri, la RTV.

La un anumit moment, va trebui să ne despărţim, pentru că suntem partide cu un anumit profil ideologic şi fiecare partid aspiră să obţină în final votul majoritar al cetăţenilor pentru a-şi pune programul în practică fără a face compromisuri.

Adriean Videanu: Dreapta fără PNL este o dreaptă ciuntită. De aceea susţinem o guvernare ARD-PNL

Pe de altă parte, liderul PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a declarat miercuri seară că Dreapta din România fără PNL este o dreaptă ciuntită şi a precizat că PDL susţine o guvernare alături de liberali.

"Noi credem că Dreapta fără PNL este o dreaptă ciuntită. Trebuie să recunoaştem acest lucru. De aceea, întotdeauna, şi Blaga, şi eu am susţinut că o guvernare naturală de Dreapta este între ARD şi PNL. Legat de conducerea PNL, este problema lor internă. La cum am văzut eu că se mişcă PNL, s-a topit în USL", a declarat Videanu miercuri, la postul B1 TV.

Purtătorul de cuvânt al ARD a mai declarat că, în cazul unei guvernări cu PNL, aproape tot PDL-ul ar spune DA, precizând în acelaşi timp că, la rândul lor, majoritatea liberalilor şi-ar dori o colaborare cu PDL.

"Sunt foarte mulţi membri PNL care şi-ar dori o colaborare cu ARD. O alianţă ARD-PSD nu are sens şi nu face bine nimănui. În 2009, colegii de la PSD doreau să numească politic inclusiv şefii de poliţie. Cred că majoritatea partidului vă spune DA unei guvernări alături de PNL", a mai afirmat Videanu.

Apoi, democrat liberalul a fost întrebat dacă PDL ar face o alianţă cu PNL, având un premier din PNL.

"Acestea sunt lucruri de detalii. Nu partidele propun primul ministru. Eu aş spune DA fără niciun fel de rezervă. E mai puţin important acest lucru. În următorii opt ani, România are nevoie de o guvernare de Dreapta", a răspuns Adriean Videanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne