Tăriceanu îi cere lui Frunzăverde să explice de ce a înregistrat denumirea Partidul Naţional Popular Liberal

Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
09.11.2012

Sorin Frunzăverde ar trebui să dea explicaţii clare în partid privind înregistrarea la OSIM a denumirii "uşor bizare" de Partid Naţional Popular Liberal, a declarat vineri liderul deputaţilor PNL Călin Popescu Tăriceanu.

Politicianul a precizat că Frunzăverde trebuie să dea aceste explicaţii în partid, pentru a se lămuri dacă este un demers strict personal sau se înscrie într-o încercare "de altă natură, din partea unor anumite cercuri din PNL".

"Ceea ce m-a surprins mai mult este iniţiativa pe care Sorin Frunzăverde a luat-o de a înregistra o denumire uşor bizară, Partid Naţional Popular şi Liberal. Nu ştiu când a făcut-o, dacă a făcut-o acum şi dacă a făcut-o cu un scop. Iarăşi mi-ar fi foarte simplu să fac speculaţii, în general sunt tentat să nu fac astfel de speculaţii, dar sigur că o clară explicaţie Sorin Frunzăverde va trebui să o dea. Şi atunci ne vom da seama dacă este un demers strict personal al lui sau aceste demers se înscrie într-o încercare, hai să zicem, de altă natură, din partea unor anumite cercuri din PNL", a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă vede o legătură între gestul lui Frunzăverde şi declaraţia preşedintelui PNL Crin Antonescu privind componenta conservatoare care situează partidul aproape de PPE, Călin Popescu Tăriceanu a precizat că nu a fost surprins de afirmaţia lui Antonescu, pe care îl ştie "un liberal cu ştate vechi".

"Eu n-am interpretat în această cheie declaraţia domnului Antonescu, pe care-l ştiu că pe un liberal cu ştate vechi. PNL şi-a stabilit de multă vreme partenerii europeni şi internaţionali, mă refer la ALDE şi la Internaţionala Liberală. Aceste lucruri sunt trecute şi în statutul PNL. (...) N-am auzit să fi fost o discuţie, în niciun caz n-a existat o discuţie oficială în PNL, care să mă ducă cu gândul că PNL s-ar putea îndepărta de familia liberală", a mai declarat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a adăugat că PNL are un discurs public de condamnare a traseismului, inclusiv a trecerii PDL "peste noapte" din barca socialiştilor în cea a PPE, iar o eventuală trecere a liberalilor la familia popularilor europeni ar pune o problemă privind traseismul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor