Tăriceanu se vede aliat cu UDMR şi exclude orice alianţă cu PNL-ul

Călin Popescu Tăriceanu a infirmat hotărât scenariul unei alianţe cu PNL după alegeri, anunţând că va merge pe mâna PSD şi că nu exclude, în viitor, o alianţă şi cu UDMR.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat vineri că UDMR ar putea intra "în ecuaţie" pentru o alianţă cu formaţiunea sa. De asemenea şeful Senatului a exclus orice alianţă cu PNL-ul şi a reconfirmat determinarea partidului său de a pune în practică înţelegerea cu PSD.

"În prezent, avem o înţelegere politică cu PSD pentru o colaborare. Acest lucru l-am făcut înainte de alegerile locale şi, aşa cum ştiţi, ne-am menţinut independenţa şi am candidat separat. După alegerile locale, această înţelegere a funcţionat la nivelul constituirii majorităţilor în Consiliile Locale şi în Consiliile Judeţene. După alegerile parlamentare, la care iarăşi participăm separat, avem o înţelegere care sperăm să o putem pune în practică. Până atunci, să aşteptăm verdictul urnelor. Am încredere şi trebuie să respectăm voinţa cetăţenilor şi, dacă am trecut cu bine aceste alegeri, atunci sigur vom face împreună cu PSD o largă majoritate faţă de PNL. PNL, după părerea mea, este deja resemnat cu pierderea alegerilor. Aşa cum se vede, o parte dintre votanţi lor sunt luaţi de USR. În nici un caz nu vom face alianţă cu PNL, vă spunem net şi clar", a declarat Tăriceanu citat de Agerpres.

Întrebat dacă UDMR este luat în calcul pentru o alianţă, Tăriceanu a confirmat, precizând că a spus că a avut o relaţie foarte bună, de colaborare şi de încredere, cu conducerea UDMR şi că şi-ar dor să vadă participarea Uniunii, atât în Parlament cât şi în Guvern, participare care a fost benefică în trecut.

"În primul rând, eu cred că UDMR va fi reprezentat în Parlament pentru că ei pot să acceadă în Parlament, ori după criteriul pragului de 5%, ori după criteriul reprezentării în patru judeţe cu 20%. Şi eu cred că un segment important al populaţiei mai ales minoritară este bine să fie reprezentată la nivelul Executivului pentru a nu risca să le creăm un sentiment de marginalizare. De altfel, eu cred că prezenţa UDMR în guvernele succesive care au condus România după anul 1990 a fost benefică pentru comunitatea maghiară din România", a susţinut Tăriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne