Tăriceanu, nemulţumit de CCR, ameninţă cu aplicarea de "corecţii" în perioada următoare

Călin Popescu Tăriceanu, PNL
Călin Popescu Tăriceanu, PNL (Epoch Times România)

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a acuzat, joi, Curtea Constituţională a României că ar fi luat unele decizii în care s-ar fi "legiferat peste lege", astfel că "în perioada următoare vor trebui făcute corecţiile necesare ca astfel de situaţii să nu se mai întâmple", relatează Mediafax.

Întrebat dacă este de părere că, la revizuirea Constituţiei, ar fi oportună eliminarea imunităţii preşedintelui, aşa cum a propus Klaus Iohannis, Tăriceanu a replicat:

"Cei care vorbesc de ridicarea imunităţii pentru preşedinte ar face bine să citească Constituţia şi o să vadă că în mod clar, explicit, preşedintele are tot la fel de multă imunitate, sau de puţină – cum vreţi să o luaţi, unora le pare multă, altora le pare poate mai puţină – cât un parlamentar. Deci, preşedintele are o imunitate politică, dar sigur că în anumite cazuri această imunitate poate fi ridicată şi în cazul în care se constată anumite fapte grave preşedintele are asupra lui, să spunem aşa, instrumente de control, presiune şi chiar mai grave, cum este suspendarea preşedintelui, inclusiv demiterea lui pentru fapte grave care sunt menţionate în Constituţie".

Când i s-a precizat că potrivit unei decizii a CCR preşedintele are mai mult decât imunitatea parlamentarului, preşedintele PLR a replicat că este la curent cu aceste chestiuni.

"Curtea Constituţională în ultimii ani a legiferat în plus faţă de lege, n-a făcut numai interpretare", a adăugat Călin Popescu Tăriceanu.

La remarca privind faptul că la nivelul CCR nu se legiferează, Tăriceanu a ameninţat cu viitoare "corecţii": "Ştiu, ştiu, păi tocmai acest lucru îl spun. Cred că aţi înţeles că nu accept acest lucru, din contră, sunt critic faţă de aceste decizii ale Curţii care practic a legiferat peste lege şi, sigur, că în perioada următoare vor trebui făcute corecţiile necesare ca astfel de situaţii să nu se mai întâmple".

Solicitat să elaboreze la ce fel de "corecţii" se referă, Tăriceanu a evitat întrebarea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne