Daniel Barbu, şef la AEP. Nicuşor Dan: Instituţia, un buton care va răspunde la comenzile şefilor PSD şi ALDE

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, nu vede cu ochi buni numirea fostului ministru Daniel Barbu la şefia Autorităţii Electorale Permanente.
Nicusor Dan
Nicusor Dan (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

La propunerea ALDE, fostul ministru Daniel Barbu a fost validat, de Parlament, pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, demers care nu l-a încântat deloc pe liderul USR Nicuşor Dan.

"Parlamentul a avut de ales pentru şefia Autorităţii Electorale Permanente între un om de partid, Daniel Barbu, propus de puterea PSD-ALDE şi un expert, un profesionist fără datorii politice, propus de USR, Maria Krause. A ales să politizeze o instituţie esenţială în arhitectura instituţională a democraţiei, votând un politician, pe Daniel Barbu, fără nicio recomandare profesională pentru această poziţie, în detrimentul expertului imparţial", a declarat Nicuşor Dan.

Preşedintele USR a remarcat că, din păcate, PNL a susţinut, aşa cum reiese din structura votului, propunerea majorităţii parlamentare, girând implicit şi politizarea instituţiei.

"Ne temem că AEP va deveni doar un buton care va răspunde la comenzile politice ale celor care vor apăsa pe el, adică şefii de partid, ai PSD şi ai ALDE", a subliniat Nicuşor Dan.