Tailanda: Cel puţin 15 persoane, dintre care 13 copii, şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier

15 persoane,dintre care 13 copii, au murit vineri dimineaţa într-un accident de maşină în estul Tailandei. 28 februarie 2014
15 persoane,dintre care 13 copii, au murit vineri dimineaţa într-un accident de maşină în estul Tailandei. 28 februarie 2014 (Captură Youtube)

Cel puţin 15 persoane, dintre care 13 copii, au decedat în urma unui accident rutier în care un autocar plin cu elevi şi un camion de mare tonaj au intrat în coliziune, în regiunea estică a Tailandei, Prachinburi.

Potrivit autorităţilor, alte 30 de persoane au fost rănite în urma accidentelui. Cinci dintre răniţi sunt în stare gravă. Poliţia a demarat investigaţiile şi este în căutarea şoferului, fugit de la locul accidentului.

Elevii, cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani, se îndreptau spre oraşul turistic Pattaya din provincia nord estică Nakhom Ratchasima.

”13 studenţi şi doi profesori au murit – 11 dintre ei la locul accidentului – şi peste 30 de răniţi sunt internaţi în spitalele din vecinătate”, a precizat locotenentul poliţiei, Anukarn Thamvijarn.

Pare că frânele autobuzului au cedat sau şoferul ar fi adormit, potrivit spuselor unui oficial de poliţie.

Drumurile din Tailanda sunt unele dintre cele mai periculoase din lume. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a descoperit că în Tailanda, 38 persoane din 100.000 mor într-un accident rutier. Comparativ cu media de 18,5 persoane la 100.000 din restul Asiei, acest procent este foarte mare.

Reamintim că Tailanda a fost îndoliată şi în decembrie anul trecut, când un autobuz ce transporta 40 de persoane s-a prăbuşit într-o prăpastie, în nordul ţării. 29 de persoane şi alte patru au fost grav rănite, conform autorităţilor locale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe