Împuşcături la şcoala franco-evreiască din Toulouse soldate cu patru morţi

Conform presei franceze, trei copii şi un profesor au fost ucişi la o şcoală evreiască în oraşul francez Toulouse. Criminalul a fugit de la locul faptei şi este încă liber.
Rabinul Rav Gabriel organizează oameni la o şcoală din Toulouse unde un bărbat înarmat adeschis focul omorand patru persoane, 19 martie 2012 (Gilles Bouquillon / Getty Images)
Jack Phillips
20.03.2012

Conform presei franceze, luni, trei copii şi un profesor au fost ucişi la o şcoală evreiască în oraşul francez Toulouse. Criminalul a fugit de la locul faptei şi este încă liber.

Atacatorul era îmbrăcat în haine negre şi a ajuns la şcoală pe un scuter cu două roţi înainte de a deschide focul, a raportat Le Nouvel Observateur. Un adolescent a fost, de asemenea, împuşcat şi rămâne în stare critică

O sursă apropiată anchetatorilor a declarat pentru AFP că arma folosită în atacul de luni ar fi fost aceeaşi armă folosită săptămâna trecută, când au fost ucişi trei soldaţi în două incidente similare situate în aceeaşi parte a ţării.

Michel Valet, procurorul din Toulouse, a declarat că aceste elemente justifică posibilitatea de a fi o legătură între atacurile, conform Observateur. Atacatorul care a ucis soldaţii, a fugit,de asemenea, cu un scuter.

Nicole Yardeni, şeful Consiliului Reprezentativ al instituţiilor evreieşti din Franţa, a văzut secvenţele video cu împuşcăturile şi a declarat că atacatorul a fost foarte calculat când a efectuat atacul.

"Am văzut cum un om aleargă după copii, îi prinde şi bagă un glonţ în capul unui copil de opt ani " a spus ea pentru postul RTL în limba franceză.

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a cerut un moment de reculegere pentru familiile victimelor şi a promis că cel vinovat va fi capturat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor