Surse: Lege a amnistiei şi graţierii, depusă de ALDE

ALDE, partid al cărui copreşedinte, Tăriceanu, este nu doar titular de dosar penal ci şi cunoscut critic al DNA ar fi depus, potrivit unor surse, un proiect de lege a amnistiei şi graţierii, proiect ce ar veni mănuşă multor politicieni.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu ar fi depus, joi, o iniţiativă legislativă privind amnistia şi graţierea, potrivit unor surse Realitatea TV.

Vestea vine în contextul în care noul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, declara miercuri că o astfel de lege ar fi de bun augur.

Reamintim că atât liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cât şi liderul PSD, Liviu Dragnea, sunt titulari de dosare penale. Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului în dosarul Pădurea Snagov şi Ferma Băneasa iar Liviu Dragnea (condamnat la închisoare cu suspendare de instanţa de fond în dosarul fraudării referendumului din 2012) e şi el trimis în judecată, în dosarul fostei soţii, pentru săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi instigare la fals intelectual.