Dragnea: Dacă Iohannis nu-l desemna vineri pe Grindeanu, convocam Parlamentul pentru suspendare

Liderul PSD Liviu Dragnea susţine că avea de gând să convoace Parlamentul în sesiune extraordinară şi să-l suspende pe Klaus Iohannis dacă şeful statului nu ar l-ar fi desemnat vineri pe Sorin Grindeanu în funcţia de prim-ministru.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Dacă preşedintele Klaus Iohannis nu îl desemna vineri pe Sorin Grindeanu în funcţia de premier, coaliţia PSD-ALDE ar fi dat undă verde procedurii de suspendare a şefului statului, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul social-democraţilor Liviu Dragnea.

"Am aşteptat până în ultima clipă. Ultima discuţie pe care am avut-o aseară [joi - n.r.] cu dl Tăriceanu fusese ca astăzi, dacă nu apărea această desemnare, să convenim pentru săptămâna viitoare convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară, pentru a urma calea unor proceduri constituţionale pentru a putea totuşi, pe o procedură pe care nu ne-am dorit-o, să instalăm totuşi Guvernul de care România are nevoie. Din păcate, suntem la practic 20 de zile de la alegeri", a precizat Dragnea, citat de Agerpres.

Potrivit liderului PSD, la ora 11:00 ar fi fost făciţi primii paşi în direcţia suspendării preşedintelui Klaus Iohannis.

"Nu mai puteam aştepta. Sigur azi convocam pentru 3 ianuarie sesiune extraordinară a Parlamentului. (...) Dacă si săptămâna viitoare trecea fără un nou Guvern erau nişte costuri economice foarte greu de reparat şi foarte multă nervozitate în populaţie", a punctat Dragnea.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, la ora 10.00, decretul de numire a lui Sorin Grindeanu în funcţia de premier al României.