Sorin Grindeanu a aflat că a fost desemnat premier printr-un... SMS

Social-democratul Sorin Grindeanu a aflat că a fost desemnat în funcţia de premier al României după ce a primit un mesaj de la preşedintele Klaus Iohannis pe telefonul său mobil.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

"Succes! Klaus Iohannis", scria într-un SMS primit vineri dimineaţă de Sorin Grindeanu, propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de premier al României. Neştiind numărul, social-democratul l-a sunat imediat pe liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru a verifica dacă numărul respectiv îî aparţine într-adevăr şefului statului.

"Pe parcursul zile de ieri (joi - n.r.) am avut tot felul de informaţii contradictorii. Azi dimineaţă am primit un SMS de la domnul preşedinte Klaus Iohannis, eu nu aveam numărul dânsului. L-am sunat pe domnul preşedinte Dragnea, neavând numărul preşedintelui Iohannis. În aceste zile te poţi aştepta la orice. După ce am primit confirmarea, i-am mulţumit domnului preşedinte pentru încrederea acordată", a dezvăluit, în cadrul unei conferinţe de presă, Sorin Grindeanu.

Întrebat de jurnalişti cum suna mesajul primit de la preşedinte, premierul desemnat a replicat: "Succes! Klaus Iohannis". "Am răspuns mulţumindu-i preşedintelui după ce am verificat numărul".

"Cred că asta este de Cartea Recordurilor Guiness anunţarea desemnării prim-ministrului prin SMS", a completat liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.