Consultaţi sau doar informaţi de PSD despre nominalizarea lui Grindeanu? Tăriceanu şi Constantin se contrazic

În timp ce Daniel Constantin a declarat că ALDE a luat notă de decizia PSD, Tăriceanu a susţinut că, de fapt, formaţiunea sa a fost consultată iar decizia nominalizării lui Grindeanu a fost luată în comun.
Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin la crearea ALDE România
Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin la crearea ALDE România (Epoch Times România)

Ieşiţi miercuri într-o conferinţă de presă pentru a saluta nominalizarea lui Grindeanu pentru postul de premier, co-preşedinţii ALDE, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, au făcut declaraţii de presă care se bat cap în cap. Astfel, în timp ce Constantin a declarat că ALDE a luat notă de decizia PSD, Tăriceanu susţine că formaţiunea sa a fost consultată.

"Am luat act de decizia pe care conducerea PSD a luat-o astăzi. Am apreciat în cadrul şedinţei pe care am avut-o la sediul ALDE decizia pe care domnul preşedinte Liviu Dragnea a luat-o astăzi. Este o decizie plină de înţelepciune”, a apreciat Daniel Constantin, citat de news.ro, nominalizarea de către PSD a lui Sorin Grindeanu pentru postul de premier.

”Anunţul pe care l-a făcut preşedintele PSD, Liviu Dragnea, vine după îndelungi discuţii şi consultări reciproce pe care le-am avut în cursul zilei de ieri şi de astăzi”, a declarat, pe de altă parte, Tăriceanu.

Întrebat cum a fost până la urmă, dacă ALDE a luat notă sau au fost consultări, Tăriceanu l-a contrazis pe Constantin. ”Nu, nu am luat act. Cred că am fost foarte clar, v-am spus că am avut o consultare ieri, astăzi, înainte de a începe şedinţa pe care noi am avut-o. Ne-am consultat şi am luat o decizie în comun”, a precizat Tăriceanu.