Super Bowl a înregistrat record de audienţă pe Twitter

(TIMOTHY A. CLARY / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
03.02.2015

Marea finală a Ligii profesioniste de fotbal american (NFL) - Super Bowl - a demonstrat încă o dată că este cel mai mare eveniment televizat al anului în Statele Unite, reuşind să stabilească un record de audienţă inclusiv pe reţeaua de socializare Twitter, unde a generat 28,4 milioane de mesaje, conform grupului de consultanţă Nielsen.

Aşteptările erau maxime şi, potrivit unui studiu al firmei de monitorizare Sentisis, citat de agenţia EFE, evenimentul a generat 36 milioane de "tweet"-uri între 29 ianuarie şi 1 februarie, ziua meciului de la Glendale (Arizona).

Cea de-a 49-a ediţie a Super Bowl a înregistrat cifre spectaculoase atât în ceea ce priveşte numărul de telespectatori (114,4 milioane în SUA, conform Nielsen), al comentariilor de pe reţelele de socializare, cât şi în ceea ce priveşte tarifele pentru spoturile publicitare din timpul jocului, care au ajuns să coste până la 4,5 milioane dolari pentru 30 de secunde.

În ceea ce priveşte cuvintele-cheie ("hashtag") cele mai utilizate în reţelele de socializare, prima poziţia este ocupată de ce oficială a NFL, #SB49, cu 20 de menţionări pe secundă în ziua partidei, urmată de #SuperBowl (19 menţionări pe secundă) şi #SuperBowlXLIX, utilizat de fani de 8 ori pe secundă.

De asemenea, au fost menţionate deseori etichetele celor două finaliste, #Seahawks, care a generat în total 243.306 menţionări şi #Patriots — 225.218.

New England Patriots a câştigat cea de-a 49-a ediţie a Super Bowl-ului, învingând cu 28-24 formaţia Seattle Seahawks, în finala găzduită de stadionul Universităţii Phoenix din Glendale (Arizona).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor