Firea: PNL pregăteşte un miting pentru susţinerea Guvernului tehnocrat

La doi ani după ce PSD-ul sufoca traficul în Capitală pentru lansarea candidaturii lui Ponta la preşedinţie, Firea îi acuză pe liberali de convocarea unui miting care va bloca Bucureştiul.
Gabriela Firea(senator PSD)
Gabriela Firea(senator PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, duminică, la RTV, că liberalii au solicitat autorizaţie pentru organizarea unui miting de susţinere a Guvernului Cioloş, numărul participanţilor fiind estimat la 50.000 de persoane.

Mitingul ar urma să aibă loc sâmbătă viitoare iar Firea l-a catalogat drept rodul unei bătălii între PNL şi USR care să susţină mai tare Guvernul tehnocrat.

"Am primit la Primăria Generală a Capitalei o solicitare din partea PNL pentru a organiza un miting pe data de 22 octombrie, deci sâmbăta viitoare, între orele 8,00 — 14,00, miting pentru susţinerea Guvernului tehnocrat, în Piaţa Victoriei, perimetru cuprins între bulevardul Aviatorilor, Parcul Kiseleff, bulevardul Ion Mihalache, Titulescu, Calea Victoriei, Lascăr Catargiu. (...) Probabil că este bătălie între PNL şi USR care să susţină mai tare un guvern neperformant, un guvern format din miniştri recomandaţi nu de propria competenţă, ci de multinaţionale. Aşa scrie aici, uitaţi, organizatorul adunării publice: PNL. Obiectul adunării publice: miting pentru susţinerea Guvernului tehnocrat. Număr participanţi: circa 50.000 de persoane din Bucureşti şi din provincie. Deci vor veni cu autocarele şi vor bloca Bucureştiul sâmbăta viitoare", a spus edilul general.

Reamintim că pe 10 septembrie 2014, aceeaşi Gabriela Firea care îi acuză pe liberali că vor bloca Bucureştiul participa, pe Naţional Arena, îmbrăcată în costum popular, la lansarea candidaturii lui Victor Ponta pentru preşedinţia ţării, eveniment la care mii şi mii de oameni au fost aduşi din întreaga ţară cu autocare şi microbuze.

Lansarea candidaturii lui Ponta a paralizat complet zona din apropierea Arenei Naţionale şi nu numai. Timp de 24 de ore, toate maşinile staţionate pe strada Maior Coravu şi pe alte 11 străzi din Bucureşti au fost blocate în parcări. Mai mult, restricţia s-a resimţit şi pe marile bulevarde din zonă care au fost sufocate de maşinile deviate de poliţişti, iar Bucureştiul a fost aproape paralizat de sutele de autocare venite în oraş cu oamenii care urmau să-l aplaude pe Ponta.