Băsescu: "Să acuzi un preşedinte de spălare de bani după ce a terminat mandatul e jignitor"

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Traian Băsescu a ajuns, miercuri, la Înalta Curte, fiind citat în dosarul "Demisia în 5 minute", dosar în care un cetăţean a cerut ca fostul preşedinte să fie tras la răspundere pentru că nu a demisionat, aşa cum a promis. Cu această ocazie, Băsescu şi-a enumerat dosarele, spunând că "să acuzi un fost preşedinte de spălare de bani e jignitor", transmite Mediafax.

"Deschideri au fost multe. La acesta cu Şerb (reclamantul în dosarul aflat pe rolul ICCJ) a cerut procurorul general Niţu să fie deschis dosarul, s-a deschis. Procurorii de la Parchetul General au dat din nou închidere şi domnul Şerb a atacat NUP-ul dat de procurori. Mai este dosarul Mihăileanu care a fost redeschis deşi fusese închis de aceeaşi instituţie. Cred că domnul Niţu a făcut un abuz, dar asta e viaţa. Mai este cel cu doamna Firea în care nu mi s-a făcut comunicare dacă mai sunt inculpat sau nu. Încă un dosar în care sunt acuzat de spălare de bani, ăsta e cel mai umilitor dosar. Să acuzi un preşedinte de spălare de bani după ce şi-a terminat mandatul este ceva jignitor. Despre dosarul fiicei mele, din câte ştiu, acea celebră instigare e absolut jenantă şi fabricată de procurorul de caz", a declarat Traian Băsescu la instanţa supremă.

Reamintim că dosarul vizează o declaraţie făcută de Traian Băsescu în 2007, în contextul demersurilor de suspendare a sa din funcţie. Un cetăţean, pe nume Ioan Şerb, a depus la Parchet o plângere împotriva fostului preşedinte.

"A cerut să fiu anchetat pentru fals în declaraţii, pentru că în 2007 am spus că demisionez în cinci minute şi nu am demisionat. Şi acum Parchetul General a cerut redeschiderea acestui dosar", a declarat anterior Traian Băsescu.

Astăzi, instanţa trebuie să decidă dacă va relua cercetările în respectivul dosar.