Sulfina Barbu privind demisia Mihaelei Popa din PDL: Cine trădează tot trădător se numeşte

Sulfina Barbu (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
19.04.2012

Sulfina Barbu, deputatul PDL s-a declarat, joi, surprinsă neplăcut de demisia din partid a senatorului Mihaela Popa şi înscrierea acesteia în PNL.

"Mă surprinde neplăcut demisia Mihaelei Popa din PDL şi trecerea ei la PNL pentru că este un om cu care am colaborat şi în acţiunile din organizaţia de femei şi în cele parlamentare. Sunt suprinsă de decizia pe care a luat-o doamna senator dar dacă dumneaei consideră că se regăseşte mai bine în PNL este decizia pe care trebuie să şi-o asume. În general, cine trădează tot trădător de numeşte", a punctat Sulfina Barbu.

Ea a spus că oamenii politici puternici rămân în tabăra din care fac parte şi la bine şi la greu pentru că este foarte importantă consecvenţa.

Deputatul PDL a adăugat că Opoziţia, deşi a racolat mai mulţi parlamentari de la Putere nu va avea un număr suficient de voturi pentru ca moţiunea de cenzură să treacă.

"Ştiu sigur că Opoziţia are nevoie de 15 voturi şi sunt convinsă că nu le va obţine până la moţiunea de cenzură. Şi Opoziţia este convinsă de lucrul acesta, mărturie stă faptul că doar 116 parlamentari de la ei au semnat această moţiune luându-şi o măsură de precauţie să mai poată depune una în iunie. Este mai important jocul de imagine decât asumarea de răspundere", a comentat Barbu.

Senatorul Mihaela Popa a anunţat joi că părăseşte PDL şi trece la PNL, motivul invocat de aceasta fiind "lipsa democraţiei" în cadrul PDL.

"Pentru mine destinaţia politică este democraţia în partid. Pentru a construi acea democraţie pe care mi-o doresc pentru copilul meu, pentru a avea acele instituţii de îndrumare şi control care să funcţioneze aşa cum am văzut eu în experienţa mea europeană,(...) nu să fie doar de control, nu doar de zăngănit de cătuşe sau intimidare (...),am decis să mă alătur unei echipe şi noi pentru mine dar consolidate în timp, să mă alătur de Sorin Frunzăverde", a declarat Mihaela Popa, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută joi la sediul filialei ieşene a PNL în prezenţa vicepreşedintelui acestui partid, Sorin Frunzăverde.

Ea a precizat că în opinia sa "oamenii fac partide şi nu partidele fac oameni".

Prezent la eveniment, Sorin Frunzăverde a declarat la rândul său că trecerea Mihaelei Popa în PNL se datorează în parte şi respectului reciproc arătat de-a lungul anilor între senatoare şi liderul PNL Iaşi, deputatul Relu Fenechiu.

Deşi senatoarea Mihaela Popa afirmă că nu a cerut nimic în schimbul trecerii sale la PNL, deputatul Relu Fenechiu, liderul filialei judeţene a PNL a spus în cadrul aceleiaşi conferinţe că aceasta va fi candidatul filialei liberale la alegerile europarlamentare

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor