Tăriceanu(PNL): Vom continua protestul parlamentar şi încercarea de înlocuire a preşedintelui Camerei Deputaţilor

Călin Popescu-Tăriceanu (JOHN THYS / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
18.04.2012

Călin Popescu Tăriceanu, liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, a afirmat miercuri că parlamentarii USL vor continua protestul parlamentar şi încercarea de înlocuire a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

"După respingerea de la Biroul Permanent vom reveni cu solicitarea (n.r. de revocare a preşedintelui Camerei Deputaţilor) în plen", a spus Tăriceanu.

El a precizat că miercuri parlamentarii USL au părăsit plenul în "semn de protest faţă de refuzul actualei majorităţi de a pune în discuţie solicitarea USL de revocare din funcţie a Robertei Anastase".

De asemenea, el a afirmat că parlamentarii opoziţiei se află, în continuare, într-un protest parlamentar prelungit şi fiecare act de prezenţă al opoziţiei este apreciat în funcţie de "momentele esenţiale din punct de vedere politic".

"Este inutil să mai încercăm o cale de negociere cu actuala majoritate care nu face decât, de trei ani şi jumătate, să desconsidere punctele de vedere ale opoziţiei, regulamentul de funcţionare a parlamentului, să falsifice voturile. În faţa unui asemenea comportament nu putem să fim înţelegători şi concesivi şi atitudinea noastră este de sancţionare a unui asemenea comportament", a mai spus liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor.

Călin Popescu Tăriceanu a amintit că printre condiţiile opoziţiei de revenire la lucrările parlamentului se află revocarea din funcţie a Robertei Anastase.

El şi-a exprimat speranţa ca viitoarele alegeri locale şi parlamentare "să consfinţească schimbarea actualei majorităţi".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor