Covasna: PNL critică PPMT pentru că "a aruncat prosopul înainte de a intra în luptă"

Epoch Times România
18.04.2012

Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, consideră că Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) a comis o greşeală în momentul în care a decis să nu nominalizeze niciun candidat pentru funcţia de primar al municipiului şi să îl susţină pe Antal Arpad, care va candida pentru al doilea mandat sub sigla UDMR.

"PPMT a aruncat prosopul înainte de a începe lupta (...) Dacă nu a existat nicio înţelegere prealabilă, niciun cartel electoral, atunci e o eroare din partea PPMT să susţină necondiţionat un alt candidat", a declarat liderul PNL, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Guruianu a precizat că săptămâna aceasta îşi va depune candidatura pentru funcţia de primar al municipiului Sfântu Gheorghe, urmând să candideze sub sigla PNL, cu susţinerea PSD şi PC. Acesta a mai menţionat că îşi va axa întreaga campanie electorală pe mesaje pozitive şi pe proiecte concrete ce au ca scop buna convieţuire interetnică şi dezvoltarea comunităţii locale.

De asemenea, a amintit că a fost definitivată lista pentru Consiliul local Sfântu Gheorghe, menţionând că targetul PNL este să obţină cel puţin patru locuri în viitorul for al aleşilor locali. Nu în ultimul rând a ţinut să sublinieze că personal nu agreează ideea ca PNL să fie catalogat drept "partid românesc", arătând că acesta se adresează deopotrivă tuturor oamenilor, indiferent de etnia pe care o au.

Conducerea PPMT a anunţat recent că îl va susţine pe Antal Arpad pentru funcţia de primar al municipiului Sfântu Gheorghe, menţionând că în cei patru ani cât a condus oraşul a reuşit să facă lucruri bune pentru comunitatea locală şi a dovedit prin luările publice de poziţie că este un susţinător al autonomiei "Ţinutului Secuiesc". Liderii PPMT au subliniat că este vorba despre susţinerea personală a lui Antal Arpad şi nu a UDMR, prin urmare va depune propria listă cu candidaţi pentru Consiliul local Sfântu Gheorghe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor