Succes fenomenal al României în faţa Ungariei la Campionatul Mondial! Cum comentează cei doi selecţioneri

Victorie şi calificare admirabilă a României în grupele principale ale competiţiei intercontinentale: "A fost un meci fair-play, nu s-a jucat dur. Sunt mulţumit şi mândru de echipa şi de România", a declarat selecţionerul Tomas Ryde, la finalul meciului.
România - Ungaria 28-27 (10-16), vineri, la Yatsushiro, în ultimul joc din Grupa C a Campionatul Mondial din Japonia. (FRH - Federaţia Română de Handbal/facebook)
Marius Drăgoi
07.12.2019

Naţionala feminină de handbal a României a obţinut o calificare la limită în grupele principale ale Campionatul Mondial din Japonia.

După eşecurile cu Spania şi Muntenegru, fetele sub directa îndrumare a selecţionerului Tomas Ryde aveau nevoie de o victorie în faţa Ungariei, în ultimul meci al Grupei C. Succesul a fost adjudecat până la urmă - dar cu mari emoţii, golul calificării fiind reuşit de Cristina Neagu în ultimele secunde ale duelului în urma unei aruncări de la 7 metri scoasă de Laura Pristăviţa.

După ce în prealabil unguroaicele au avut iniţiativa, fiind peste tricolorele noastre, cele din urmă au reuşit admirabil, nesperat aş spune, să recupereze şi să încheie pozitiv. Scorul final a fost 28-27 (10-16).

"Ungaria a jucat foarte bine în prima repriză. Noi am avut o repriză foarte slabă, am avut şase goluri în minus. Am jucat foarte bine şapte contra şase. A trebuit să schimb portarii între ei din când în când. E ciudat când meciul ajunge într-o situaţie ca aceasta. A fost un meci fair-play, nu s-a jucat dur. Sunt mulţumit şi mândru de echipă şi de România.. Sunt foarte mulţumit de modul în care au jucat, astăzi, extremele mele. Îl înţeleg pe Kim că este supărat"", a mărturisit Tomas Ryde la conferinţa de presă de după meci, potrivit Telekom Sport.

"Felicitări echipei României! Sunt foarte dezamăgit de mine. Sunt dezamăgit că n-am obţinut măcar rezultatul de egalitate. Ce au făcut arbitrii în ultimele 10 minute a fost ruşinos. Am simţit că a fost ceva personal împotriva mea. Sunt extrem de dezamăgit că s-a ajuns la acest nivel, dar de mine sunt cel mai dezamăgit", a spus Kim Rasmussen, conducătorul principal de joc al naţionalei maghiare.

"Atunci când joci 7 contra 6 un spaţiu rămâne întotdeauna şi este greu să o ţii pe Cristin Neagu. Jocul 7 contra 6 a fost bun pentru România, a fost un avantaj pentru ele. Am avut 3 goluri până în finalul jocului şi pot să spun că meciul acesta este cea mai mare dezamăgire din cariera mea de antrenor. Îmi pare foarte rău pentru fete că n-am fost mai bun pentru ele în această zi..", a conchis acesta.

În celelalte partide din grupă, Spania a dispus de Muntenegru cu 27-26, iar Senegalul a ieşit cu capul sus din confruntarea cu Kazahstanul, scor 30-20.

Clasamentul se prezintă astfel: Spania ocupă prima poziţie, cu 10 puncte, urmată de Muntenegru, 8 puncte, România, 6 puncte, Ungaria, 4 puncte, Senegal, 2 puncte, Kazahstan, 0 puncte. Primele trei clasate s-au calificat în grupele principale cu punctele acumulate între ele - Spania 4, Muntenegru - 2, România - 0.

România va evolua în a doua grupă principală, alături de Spania şi Muntenegru, şi de cele trei formaţii din Grupa D, Rusia, Suedia şi Japonia. Primul meci va avea loc pe 8 decembrie, contra câştigătoarei Grupei D (Rusia sau Suedia).

Au evoluat echipele:

România: Denisa Dedu, Yuliya Dumanska - Aneta Udriştioiu, Laura Pristăviţa (1 gol), Cristina Neagu (10), Raluca Băcăoanu, Gabriela Perianu (2), Crina Pintea (2), Cristina Florica, Elena Dache, Anca Polocoşer, Lorena Ostase (2), Sonia Seraficeanu (5), Mădălina Zamfirescu, Ana Maria Iuganu (6). Selecţioner: Tomas Ryde.

Ungaria: Blanka Biro, Eva Kiss, Agnes Triffa - Petra Tovizi (1), Nadine Schatzl (2), Aniko Kovacsics (6), Katrin Klujber (1), Greta Marton, Anna Kovacs (1), Petra Vamos (1), Noemi Hafra (4), Dorottya Faluvegi, Viktoria Lukacs (2), Laura Szabo (6), Zsuzsanna Tomori (3), Gabriella Toth. Selecţioner: Kim Rasmussen.

Au arbitrat Tanja Kuttler şi Maike Merz (ambele din Germania).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor