Subsecretar pentru cercetare în administraţia americană, Sam Clovis, afirmă că a văzut OZN-uri

Donald Trump
Donald Trump (Saul Loeb/AFP/Getty Images)

Donald Trump, contestatul preşedinte al SUA, a stârnit un nou mic scandal, prin nominalizarea lui Sam Clovis pentru poziţia de subsecretar pentru Agricultură, Cercetare şi Educaţie şi Economie.

Poziţia supervizează toate operaţiunile de cercetare ştiinţifică în cadrul organizaţiilor sau companiilor ce se ocupă de proiecte semnificative.

Cu toate acestea, Sam Clovis este controversat, numeroase voci susţinând că el nu are cu nimic de-a face cu ştiinţa. Dectractorii cei mai vehemenţi amintesc de un episod în care, în cadrul unei emisiuni radio, Clovis a fost întrebat dacă a văzut vreodată un OZN. Răspunsul lui a fost că nu numai că a văzut un OZN, dar că nava se îndrepta spre el cu peste 8000 km/h - pentru că radarul pe care îl opera detectase obiectul zburător şi fixase ţinta pe el.

"Făcea lucruri pe care tehnologia noastră nu este capabilă să le facă", a continuat Clovis. "Se îndrepta către mine cu o viteză de aproximativ 8000 de km/h. Nu avem niciun aparat care să poată face acest lucru. Apoi, la un moment dat s-a oprit şi a început să o ia înapoi cu aproximativ aceeaşi viteză."

După eveniment, Clovis a predat înregistrarea incidentului autorităţilor oficiale. Interviul a avut loc în 2014.

Sam a lucrat în Forţele Aeriene timp de 25 de ani, între 1971 şi 1996 ca pilot pe avioane de luptă şi apoi ca instructor. Acesta are un MBA de la Universitatea Golden Gate şi a participat la programul de securitate naţională de la Universitatea Georgetown, apoi a obţinut titlul de doctor în administraţie publică, în cadrul Universităţii din Alabama.