SUA transmite un mesaj României cu ocazia zilei naţionale

Secretarul de stat John Kerry
Secretarul de stat John Kerry (Sean Gallup / Getty Images)

Departamentul de Stat al S.U.A. a transmis vineri României un mesaj de felicitare cu ocazia celebrării zilei naţionale, 1 Decembrie.

În numele preşedintelui Barack Obama şi al cetăţenilor Statelor Unite, secretarul de stat John Kerry transmite cele mai călduroase urări tuturor românilor care celebrează Ziua Unirii pe 1 decembrie.

În mesajul său de felicitare, Kerry remarca progresele importante înregistrate pe linia cooperării strategice între România şi SUA în acest an, reamintind că în octombrie au fost demarate lucrările de constructie a scutului antirachetă de la Deveselu, proiect de mare insemnatate pentru securitatea în zonă şi pentru NATO.

Jon Kerry aduce la cunoştinţa românilor, cu această ocazie, că SUA a reinnoit acordul bilateral Fulbright, acord prin intermediul căruia peste 3.000 de studenţi, profesori şi intelectuali din ambele ţări au beneficiat de schimburi de experienţe, incepand cu anul 1960 şi până în prezent.

"Relaţiile economice cu România sunt puternice", afirmă Kerry în mesajul său, miliarde de dolari fiind investiţi în România începând din 1990.

În finalul mesajului , secretarul de stat american declară că Statele Unite sunt mândre să aibă un prieten apropiat şi un aliat puternic în România şi că ţara sa îşi doreşte ca acest parteneriat să fie şi mai puternic în anii ce vor urma.

Mesajul de felicitare al administraţiei americane către România este postat pe http://www.state.gov/secretary/remarks/2013/11/218130.htm

Ziua naţională va fi sărbătorită în toată ţara prin numeroase festivităţi, parade militare, manifestări artistice şi culturale etc.

La Bucureşti se va organiza tradiţionala paradă militară, la care, în acest an, alături de soldaţii români vor defila şi 140 de militari din Franţa, Polonia, Turcia şi Statele Unite, parteneri ai României în NATO.

În ciuda austerităţii bugetare, guvernul a alocat aproape un milion de euro pentru organizarea paradei ce marchează 95 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne