SUA: Fost adjunct al DIA susţine că virusul Wuhan ar putea fi o "operaţiune militară" a Chinei

Michael Flynn, fost consilier pentru securitate naţională al preşedintelui Donald Trump.
Michael Flynn, fost consilier pentru securitate naţională al preşedintelui Donald Trump. (Getty Images)

Fost consilier al securităţii naţionale al preşedintelui Trump, generalul (ret) Michael Flynn a comentat atenţia reînnoită a mass media americană asupra teoriei conform căreia virusul Wuhan ar proveni dintr-un laborator din Wuhan, spunând că este de părere că a fost o „operaţiune militară”.

„De peste un an, oameni din toată lumea au trebuit să răspundă la întrebări dificile”, a menţionat Flynn în timpul unui interviu acordat canalului radio 1320 AM WJAS.

Generalul - care a ocupat funcţia de adjunct al agenţiei de informaţii militare (Defense Intelligence Agency/ DIA) - a continuat: „Oamenii din această ţară cer răspunsuri. Cred că ceea ce vom afla este că a fost o operaţiune militară efectuată de China, beneficiind de o oarecare colaborare ... cu alte ţări”.

În timp ce Flynn a sugerat că focarul a fost „un soi de atac”, el a mai afirmat că ar fi putut „să se fi produs din greşeală, din cauza condiţiilor operaţionale necorespunzătoare în interiorul acestor laboratoare din China”.

Citiți și Laureat al Premiului Nobel afirmă că vaccinarea anti COVID generează tulpinile

El a precizat, de asemenea, că este de părere că virusul Wuhan este un virus adevărat şi că mulţi oameni în vârstă au murit cu adevărat din cauza acestuia, dar, spre deosebire de mass-media de stânga, este de părere că întreaga pandemie este complet „pusă în scenă”.

„Trebuie să cerem guvernului nostru [să ne spună, n.r.] exact ce s-a întâmplat”, a îndemnat Flynn, adăugând că „am închis întreaga ţară şi întreaga lume, oamenii şi-au pierdut mijloacele de trai şi afacerile ... acest lucru a provocat o schimbare masivă în întreaga noastră societate”.

Citiți și Profesor comunist afirmă că SUA a fost înfrântă de China în "războiul comercial şi biologic"

„Oamenii acestei ţări nu vor sta deoparte continuând să meargă pe acest drum, al acestor minciuni şi acestor dezinformări despre originea COVID”, a afirmat Flynn.

Într-o evoluţie surprinzătoare, mass media americană - care, de la apariţia focarului virusului Wuhan, a retransmis şi sprijinit teoria propusă de Partidul Comunist Chinez asupra originii virusului Wuhan, anume că ar fi infectat oamenii după ce a sărit bariera speciilor, pe cale naturală - a început brusc să sprijine ipoteza că virusul s-ar fi putut scurge din laboratorul de virusologie Wuhan. Această ipoteză - pe care au sprijinit-o câţiva oameni de ştiinţă în tot acest timp - a fost considerată "conspiraţie" şi chiar interzisă pe platformele de socializare precum Facebook şi Twitter. Susţinătorii ei au fost marginalizaţi şi ridiculizaţi, chiar dacă erau virusologi eminenţi, laureaţi ai premiului Nobel, precum Luc Montagnier.

Săptămâna acesta, CNN a dezvăluit că Joe Biden a blocat o investigaţie a Departamentului de Stat cu privire la orginea virusului, fără a se consulta cu coordonatorii efortului anti-COVID din SUA.

Scandalul l-a împins pe Joe Biden să susţină că a însărcinat Comunitatea de informaţii a SUA să analizeze originile pandemiei cerând un nou raport asupra problemei, în 90 de zile.

Teoria scurgerii virusului din laborator a câştigat din nou atenţie, după ce un raport de informaţii al SUA, nevăzut anterior, a menţionat că cel puţin trei cercetători care lucrau la Institutul de Virusologie din Wuhan, unde se derulau experimente de transformare a coronavirusurilor de liliac în arme bacteriologice, au fost spitalizaţi la jumătatea lunii noiembrie 2019, cu simptome care se potrivesc cu cele ale COVID.

Comentând dezvăluirile, David Asher, fost anchetator principal al Departamentului de Stat cu privire la originile virusului, a declarat că este „foarte îndoielnic faptul că trei persoane aflate în circumstanţe foarte protejate” s-au îmbolnăvit având „simptome severe, toate în aceeaşi săptămână şi, cu toate acestea, nu aveau nimic de-a face cu coronavirusul”.

Citiți și Teoria că virusul Wuhan a fost scurs dintr-un laborator capătă tracţiune - consilier american de securitate naţională

Asher a menţionat anterior că informaţiile indică o implicare a militarilor chinezi care efectuau cercetări în domeniul armelor biologice la laborator.

Rapoartele anterioare au sugerat că Institutul Wuhan a preluat livrări de colete care conţineau unii dintre cei mai letali agenţi patogeni din lume - cu doar câteva săptămâni înainte de izbucnirea pandemiei.

Se ştie, de asemenea, că laboratorul a modificat agenţii patogeni naturali şi i-a transformat genetic, pentru a-i face mai infecţioşi prin studii de „câştig de funcţie”.

China are o istorie de scurgeri din laborator a agenţilor patogeni letali. Virusul SARS a scăpat de două ori de la Institutul Chinez de Virusologie din Beijing în 2004, la un an după izbucnirea focarului care s-a răspândit pe mai multe continente.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii