Biden se panichează după ce CNN dezvăluie că a blocat anchetarea originii virusului Wuhan. Ordonă serviciilor cercetarea originii

În ultima săptămână, mass media mainstream a adoptat în masă teoria scurgerii virusului din laborator, după ce a discreditat-o timp de un an.
Joe Biden
Joe Biden (Getty Images)

Potrivit unei declaraţii a lui Joe Biden de pe 26 mai, comunitatea serviciilor din SUA ar considera că există „două scenarii probabile” care ar fi putut cauza izbucnirea pandemiei virusului Wuhan în China, menţionând că un număr semnificativ de membri seniori ai serviciilor cred că virusul a fost răspândit din cauza unui "accident de laborator".

Declaraţia sa, transmisă de Casa Albă, survine după ce numeroşi specialişti au afirmat deschis că nu cred că virusul Wuhan s-a dezvoltat natural, contrazicând varianta oficială a Partidului Comunist Chinez, preluată de mainstream media, conform căreia virusul ar fi fost apărut într-o piaţă de animale vii - Huanan - din Wuhan.

În ultimele zile, un număr tot mai mare de oficiali, inclusiv şeful Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase - NIAID - din SUA, Anthony Fauci, au sugerat că virusul nu s-a dezvoltat natural.

Concomitent, CNN a transmis că Joe Biden a blocat o anchetă începută de fosta administraţie Trump cu privire la originea virusului Wuhan. Blocarea anchetei a venit de la Departamentul de Stat şi a fost făcută fără consultarea dr. Anthony Fauci sau a altor specialişti care coordonează răspunsul SUA la pandemie, conform unor audieri care au avut loc săptămâna aceasta în Comisia pentru Arme - inclusiv bacteriologice - a Congresului.

Citiți și Laureat al Premiului Nobel afirmă că vaccinarea anti COVID generează tulpinile

Dezvăluirea CNN poate fi devastatoare pentru Joe Biden, deja ţintă a numeroase scandaluri apărute despre legăturile sale ilegale cu regimul comunist de la Beijing.

"După ce am devenit preşedinte, în martie, am primit sfatul consilierului meu pentru securitate naţională, cerând comunităţii de informaţii să pregătească un raport cu privire la cea mai actualizată analiză a originilor COVID-19, inclusiv dacă a apărut din contactul uman cu un animal infectat sau dintr-un accident de laborator", a spus Biden, adăugând că vrea ca serviciile de informaţii să-şi "dubleze" eforturile pentru a găsi originea virusului.

Varianta ca virusul Wuhan să fi sărit bariera speciilor nu este decât o teorie, nefiind susţinută de nicio dovadă. Nu au fost găsite tulpini intermediare care să ateste modul în care virusul a evoluat pentru a ajunge să infecteze oameni, şi nu au fost găsite nici animale infectate. Mai mult, o anchetă Lancet a găsit cazuri iniţiale de îmbolnăvire, în primele zile ale focarului din oraşul Wuhan, care nu aveau legătură cu piaţa Huanan. Teoria a fost discreditată de o declaraţie publică a şefului Centrelor de control al bolilor din China, Fu Gao, în mai 2020.

Este neclar de ce Joe Biden însărcinează comunitatea informaţiilor cu găsirea originii virusului şi nu se adresează specialiştilor în domeniu.

Biden a spus că doreşte ca serviciile americane - grupul de agenţii de informaţii ale guvernului Statelor Unite şi organizaţiile subordonate - să elaboreze un raport în 90 de zile, cu privire la originile virusului.

Citiți și Teoria că virusul Wuhan a fost scurs dintr-un laborator capătă tracţiune - consilier american de securitate naţională

De la începutul pandemiei, un număr de parlamentari republicani, precum şi fostul preşedinte Donald Trump, au sugerat că virusul ar fi putut fi dezvoltat şi scăpat de la Institutul de Virologie Wuhan (WIV), un laborator situat la doar câţiva kilometri de piaţa de animale menţionată anterior.

O echipă de anchetatori, condusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), a încercat să cerceteze originile virusului în China, însă a fost întâmpinată de controlul şi secretomania autorităţilor chineze - devenind incapabili să desfăşoare o anchetă independentă.

Citiți și Emisiunea "60 de minute" face praf varianta oficială a Beijingului privitoare la originea virusului Wuhan

În timpul declanşării pandemiei, regimul chinez a fost acuzat că s-a angajat în muşamalizarea datelor primare despre focar şi a originii virusului, reducând la tăcere medicii, oficialii şi oamenii de ştiinţă care au încercat să atragă atenţia comunităţii internaţionale în legătură cu apariţia virusului Wuhan.

„Există dovezi circumstanţiale copleşitoare ... care susţin că o scurgere de laborator a fost originea COVID-19”, a declarat un raport din 19 mai al republicanilor, condus de Rep. Devin Nunes (R-California), membru al Comisiei de informaţii a Camerei Reprezentanţilor. „În schimb, au apărut puţine dovezi circumstanţiale care să susţină afirmaţia RPC [Republicii Populare Chineze], conform căreia COVID-19 a fost un eveniment natural, după ce a sărit de la alte specii la oameni”.

Citiți și Steve Bannon: Transfugi de la Institutul de Virologie Wuhan dau informaţii agenţiilor occidentale, învinuind regimul chinez

Fostul şef al Centrelor pentru Controlul Bolilor din SUA (CDC), dr. Robert Redfield, virolog, a declarat pentru CNN la începutul acestui an că virusul a „scăpat” probabil din laborator, menţionând: „Nu este neobişnuit pentru agenţii patogeni respiratori care sunt folosiţi în laboratoare să infecteze personalul de laborator”.

Partidul Comunist Chinez a negat că originea virusului este legată de Institutul de Virologie Wuhan şi a declarat mereu că virusul a fost transmis oamenilor de un animal.

Citiți și Pandemia poate fi generată de o armă biologică scăpată din greşeală în China - fost anchetator la Departamentul de stat

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii