Ştiri absolut bizare: US Delta Force, SEAL Team 6 se pregătesc să-l doboare pe Kim Jong-Un

Ministerul Apărării sud Coreean şi agenţia Yonhap au publicat comunicate care anunţă că detaşamente SEAL pregătesc înlăturarea de la putere a dictatorului nord coreean Kim Jong Un. Deşi aparent regimul nord coreean a pierdut susţinerea Chinei, publicarea de ştiri pe acest subiect este extrem de neobişnuită.
Portavionul american USS Carl Vinson.
Portavionul american USS Carl Vinson. (Captură Foto)

Pe 1 martie, WSJ publica un articol despre faptul că opţiunile considerate de Casa Albă ca răspuns la recentele provocări ale regimului comunist nord coreean includ "posibilitatea folosirii forţei militare cât şi a efectuării unei schimbări de regim pentru a răspunde la ameninţarea cu arme nucleare".

Dezbaterea de la Casa Albă a apărut în urma testelor cu rachete balistice efectuate în Marea Japoniei de paranoicul regim de la Phenian şi după asasinarea fratelui vitreg al actualului lider comunist nord coreean, Kim Jong Un în Malaezia.

Conform unui raport transmis de agenţia sud coreeană Yonhap, "schimbarea regimului" ar putea surveni mult mai rapid.

Agenţia de ştiri susţine că forţele speciale SEAL, departamentul care ar fi luat parte la operaţiunea despre care se spune că l-ar fi omorât pe Osama bin Laden, va lua parte la manevre militare în Coreea de Sud, pentru a testa operaţiuni militare care "ar incapacita conducerea nord coreeană în cazul unui conflict", conform declaraţiei unui oficial făcută luni.

Grupul de Special Warfare Development al Marinei americane, cunoscut sub numele de SEAL Team 6, va ajunge în Coreea de Sud pentru a participa la manevre şi exerciţiile de simulare a unei incursiuni de precizie în Coreea de Nord şi de "îndepărtare a liderului coreean Kim Jong Un de la putere", conform Ministerului Apărării din Coreea de Sud, care a publicat comunicatul luni.

SEAL Team 6 va lua parte în manevrele anuale intitulate Foal Eagle şi Key Resolve efectuate de cele două ţări aliate pentru prima oară, împreună cu efective ale armatei americane, Forţelor Delta şi Green Berets.

Unitatea de luptă împotriva terorismului este cunoscută pentru comandoul din mai 2011 despre care s-a afirmat în mod oficial că l-ar fi omorât pe liderul Al Qaeda - Osama bin Laden - în Operaţiunea Suliţa lui Neptun (Neptune Spear).

Manevrele militare sunt programate să aibă loc până către sfârşitul lunii aprilie.

Ministerul nu a comunicat o dată clară a sosirii echipei.

Însă Japan Times scria că membrii echipei s-au îmbarcat la bordul portavionului USS Carl Vinson, vinerea trecută şi că, momentan, se antrenează în ape sud coreene.

Portavionul este aşteptat în portul Busan miercuri, conform unui ziar japonez.