Hawking: Sistemul solar s-a deschis şi mai mult în faţa omenirii mulţumită misiunii NASA către Pluto

Renumitul astrofizician Stephen Hawking.
Renumitul astrofizician Stephen Hawking. (Captură Foto)

Profesorul Stephen Hawking, considerat a fi unul dintre cei mai geniali fizicieni teoreticieni din istorie, a lăudat echipa din spatele misiunii New Horizons după ce sonda NASA a reuşit să se apropie la o distanţă mică de planeta Pluto.

“Aş dori să felicit echipa New Horizons şi NASA pentru zborul lor istoric pe lângă Pluto. Culminarea unei misiuni lungi de un deceniu, abia aştept să văd ce informaţii noi va dezvălui sonda New Horizons în legătură cu ruda noastră îndepărtată”, a declarat Hawking într-un mesaj video postat marţi pe contul său de Facebook.

“Dezvăluirile făcute de New Horizons ne-ar putea ajuta să înţelegem mai bine cum s-a format sistemul nostru solar. Noi explorăm deoarece suntem oameni şi dorim să ştim. Sper că Pluto ne va ajuta în această călătorie”, a adăugat el.

Deplansându-se mai rapid decât orice navă spaţială construită de om – cu o viteză de aproximativ 50.000 km pe oră – sonda New Horizons a reuşit marţi să treacă în zbor pe lângă planeta pitică Pluto la ora 11:49 GMT, după o călătorie de un deceniu.

Durează aproximativ 4 ore şi jumătate ca semnalele să călătorească într-un singur sens între New Horizons şi Pământ.

NASA a confirmat marţi că sonda New Horizons a trecut la doar 12.400 de kilometri de Pluto după o călătorie de 4,82 miliarde de km.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură