Stenograme DNA. Baronul PSD Bunea-Stancu voia să îşi lase afacerea pe mâna fiului

Alexandru Trocan
03.10.2014

alte articole

Bunea Stancu
Bunea Stancu (Facebook)
Alexandru Trocan
03.10.2014

Baronul PSD de Brăila, Gheorghe Bunea-Stancu, a primit o nouă lovitură după ce a fost trimis în judecată de către DNA, în stare de arest la domiciliu, pentru abuz în serviciu şi conflict de interese. Potrivit stenogramelor din rechizitoriul DNA, baronul PSD voia să-l pună pe fiul său în noul Consiliu de Administraţie al Concivia SA, societate din Brăila pe care o controlează indirect, pentru că ”i se pare normal ca băiatul să preia ce e al familiei”, potrivit Realitatea.net.

Bunea Stancu deţine 62,5% din acţiunile Bursagrirom, iar aceasta este acţionar majoritar, cu 53% din acţiuni, la Concivia. Compania era abonată la contracte publice, scrie evz.ro.

Din stenograme, se observă interesul vădit al baronului pentru administrarea Concivia SA, dar şi preluarea societăţii de către fiul. Potrivit stenogramelor publicate de Realitatea.net, „firmele sunt controlate de Bunea-Stancu” şi „lucrurile trebuie discutate în faţa lui (a lui Bunea-Stancu - n.r), ca să nu fie probleme”.

Stenogramele din rechizitoriul DNA:


Gheorghiţă Şorici: Da!

Gheorghe Bunea Stancu: Bună dimineaţa!

Gheorghiţă Şorici: Trăiţi, dom' preşedinte!

Gheorghe Bunea Stancu: Deci, am discutat ieri... ordinele alea de zi care le aveţi voi astăzi şi la CONCIVIA şi la tine... Vezi de treaba ta, că am dat indicaţii foarte clare că... nu se întâmplă absolut nimic din punct de vedere al conducerii executive... a ... societăţii!... O să fie câteva chestii, o să despărţim activitatea de altă... Deci, le-am dat aşa o linie, ca sa... ca să fie cât de cât şi corectă faţă de acţionari şi să vă creeze şi vouă posibilitatea să vă organizaţi mai bine. Se va schimba în Consiliu' de Administraţie, în locu' lu' CRISTI NICOLAE, care produce foarte multe... discuţii, ca să nu spun altceva... va intra băiatu' meu, va intra RĂZVAN, ca să nu intre altcineva să avem dureri de cap. În rest, nu se schimbă absolut nimic. Iar io pe CRISTI... o să-i explic io că... e mai bine şi pentru el şi pentru mine, aşa că nu vreau să am discuţii interminabile pe tema asta. Că nu-mi face bine nici mie, nici lui. Ca şi el are un stil din ăsta care confundă lucrurile de multe ori. Da'... da' mi se pare normal băiatu' să înceapă să preia ce este al familiei... Este o chestie corectă din toate punctele de vedere. Ţi-am spus, ca să ştii. În rest, surprize nu sunt. N-ai alte surprize.

Gheorghiţă Şorici: Da, dom' preşedinte!

Gheorghe Bunea Stancu: Se va vota pentru repartizarea dividentelor, ăia 31... O să vedem dacă, din 34,5, 31 să se ducă pe dividente, vom vedea dacă... îi vom şi lua efectiv. Deocamdată, vorbim de... Îs vorbe, ştii?

Gheorghiţă Şorici: Am înţeles. Bine!

Gheorghe Bunea Stancu: Altceva nu, nu sunt alte probleme, ca să... nu-ţi faci... Nu-i o problemă din punctu' ăsta de vedere. Deci, nu se pune problema schimbării conducerii şi aşa mai departe, da?

Gheorghiţă Şorici: ...?.... Da. Bun, mulţumesc!

Gheorghe Bunea Stancu: Da' tu nu spui nimica... Io ţi-am spus ca să nu stai cu grijă, că...

Gheorghiţă Şorici: Am înţeles, dom' preşedinte, da!

Gheorghe Bunea Stancu: Vezi-ţi de ale tale!...

Gheorghiţă Şorici: Nu, păi io oricum...

Gheorghe Bunea Stancu: Şi dacă a intrat... Dacă a intrat RĂZVAN acolo... Cum?

Gheorghiţă Şorici: Io oricum mi-am propus să nu fac comentarii...

Gheorghe Bunea Stancu: Da' nu-s, dom'le!... Tu iei act de ele şi dup-aia o să le mai discutăm, nu... Deci, firmele sunt controlate de noi, nu de... alţii care prind avioane. Lasă-l pe PETRICĂ! Când bea un whisky, prinde... El are şi puţină dreptate. Da' lucrurile să le discutaţi în faţa mea, ca să n-avem probleme! Hai!

Gheorghiţă Şorici: Bine! Trăiţi!

Pentru mai multe detalii despre cazul lui Gheorghe Bunea-Stancu intraţi pe epochtimes-românia.com http://epochtimes-românia.com/news/baronul-psd-de-brăila-bunea-stancu-trimis-în-judecata-de-dna---224092

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor