Baronul PSD de Brăila, Bunea-Stancu, trimis în judecată de DNA

Baronul PSD de Brăila, Gheorghe Bunea-Stancu, a fost trimis în judecată de DNA, în stare de arest la domiciliu, pentru abuz în serviciu şi conflict de interese
Bunea Stancu (Facebook)
Loredana Diacu
02.10.2014

Baronul PSD de Brăila, Gheorghe Bunea-Stancu, a fost trimis în judecată de DNA, în stare de arest la domiciliu, pentru abuz în serviciu şi conflict de interese.

Alături de preşedintele CJ Brăila, procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată şi pe şeful Serviciului de Achiziţii Publice din cadrul CJ Brăila, precum şi pe alţi funcţionari şi trei firme din judeţ, informează DNA.

Conform DNA, în perioada 16.07.2009 – 04.08.2010, Gheorghe Bunea Stancu, preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, a aprobat şi a avizat documentaţia în procedurile de achiziţii publice organizate de instituţia pe care o conduce, finalizate cu încheierea a şase contracte, deşi a cunoscut faptul că firmele care au oferit preţurile cele mai mici (criteriul principal de atribuire), au fost descalificate prin interpretarea discriminatorie a condiţiilor tehnice sau financiare.

Modul în care au fost organizate licitaţiile şi în care s-au derulat procedurile de achiziţie publică, în perioada 2009-2011, a condus ca, în prezent, SC TANCRAD SRL Galaţi, SC TANCRAD Construct SRL Brăila şi SC CONCIVIA SA Brăila să deţină monopolul lucrărilor licitate (în sens comun) de Consiliul Judeţean Brăila, fiind practic singurele firme care participă şi câştigă contractele de achiziţie publică pe plan local şi judeţean.

Bunea Stancu a acţionat cu scopul vădit de a atribui lucrările respective firmelor agreate şi anume SC TANCRAD SRL Galaţi, SC CONCIVIA SA Brăila şi SC TANCRAD CONSTRUCT SRL Brăila, determinând, prin încălcarea atribuţiilor ce-i reveneau în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila şi de ordonator principal de credite, mai informează DNA.

Ca urmare a acestor fapte, a fost adus un prejudiciu în valoare totală de 2.924.817,60 lei la bugetul Consiliului Judeţean Brăila şi au fost vătămate interesele legitime ale participanţilor descalificaţi în mod discriminatoriu din procedurile de achiziţii publice la care au participat.

În cauză s-a dispus luarea unor măsuri de indisponibilizare a bunurilor inculpaţilor în vederea asigurării reparării prejudiciului. Astfel, a fost instituit sechestrul asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietatea inculpaţilor Gheorghe Bunea Stancu, Mija Florin, Moisiu Nicolae, Popescu Ionică, Dumitraşcu Jenica, Puia Vasile, Ghenea Georgel, Soare Vasile, SC TANCRAD SRL Galaţi, SC TANCRAD CONSTRUCT SRL Brăila, SC CONCIVIA SA Brăila.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalui Vrancea, instanţă competentă să judece cauza în fond, mai informează DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor