Stelian Ion: Kovesi nu va fi revocată. Cei ce vor să tragă tunuri pe bani UE să-şi schimbe planurile sau să-şi pregătească pijamalele

Stelian Ion
Stelian Ion (Facebook / Stelian.Ion.USR.PLUS)
Andrei Popescu
13.11.2021

Fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion a declarat, sâmbătă, că şefa Parchetului European, Laura Codruţa Kovesi, nu va fi revocată din această funcţie chiar dacă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins, definitiv, acţiunea intentată împotriva Consiliului Superior al Magistraturii pentru faptul că nu i-a acordat gradul profesional de Parchet General.

„Procesul din România legat de dobândirea gradului profesional nu are nicio legătură cu procedura de numire în funcţia de procuror şef european. UE nu este sat fără câini, iar tudoreii nu-s prea bine văzuţi pe acolo”, a precizat fostul ministru.

Totodată, Stelian Ion le transmite celor care se pregătesc să „tragă tunuri pe bani europeni” sau care au deja nişte „scheleţi prin dulapuri” că ar trebui să-şi schimbe planurile sau să îşi „pregătească pijamalele şi periuţa de dinţi”.

În continuare, redăm mesajul postat de Stelian Ion pe pagina sa de Facebook:

Îmi pare rău să le stric bucuria celor care mai ieri aplaudau intervenţia brutală asupra protestatarilor pe 10 august: Laura Codruţa Kovesi nu va fi revocată.

Procesul din România legat de dobândirea gradului profesional nu are nicio legătură cu procedura de numire în funcţia de procuror şef european. UE nu este sat fără câini, iar tudoreii nu-s prea bine văzuţi pe acolo.

Şi nu doar că nu va fi revocată, dar sunt convins că va conduce EPPO foarte eficient şi va scoate la iveală fraudele mari cu fonduri europene, inclusiv cele din România. De asta le e teamă lor, din cauza asta urlă ca lupii hămesiţi. Mai ales că unii băieţi “deştepţi” îşi freacă palmele, de când s-a pus în mişcare PNRR.

La numirea în funcţia de procuror şef european nu există condiţia de a avea grad de procuror de parchet de pe lângă ÎCCJ, ci de a avea vocaţia legală de a ocupa cele mai înalte funcţii în parchete. Şi ghici ce? Din punct de vedere legal, a avut această vocaţie, ba mai mult, chiar a ocupat efectiv cele mai înalte funcţii din Ministerul Public. Iar revocarea, potrivit reglementărilor în vigoare, nu se face de către politicieni, ci de către CJUE.

Ghinion, cum ar zice un clasic în viaţă! Iar celor care amintesc acum despre revocarea din funcţia de procuror şef DNA le aduc aminte doar că doamna Kovesi a câştigat la CEDO procesul împotriva Statului Român legat de această procedură de revocare.

Cei care se pregătesc acum să tragă tunuri pe bani europeni sau care au deja nişte scheleţi prin dulapuri ar trebui să-şi schimbe planurile ori să-şi pregătească pijamalele şi periuţa de dinţi.

Remarcile lui Stelian Ion vin în contextul în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, definitiv, acţiunea intentată de fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi împotriva Consiliului Superior al Magistraturii, care nu i-a acordat gradul profesional de Parchet General. Decizia ÎCCJ surprinde cu atât mai mult cu cât, în 2019, Curtea de Apel Bucureşti îi dăduse dreptate lui Kovesi.

Reamintim că, în 2018, Secţia pentru procurori a CSM a decis să nu îi acorde acest grad profesional fără concurs, doar în virtutea faptului că a fost procuror general al României.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor