Ştefan Gligor, despre alegerile din Hânceşti: Nu vor exista câştigători, toţi sunt perdanţi. Mulţi vor plăti cu sănătate, iar unii cu viaţa

Maria Maevschi
15.03.2020

alte articole

Ştefan Gligor, preşedintele grupului de iniţiativă
Ştefan Gligor, preşedintele grupului de iniţiativă (The Epoch Times România)
Maria Maevschi
15.03.2020

„În aceste alegeri nu vor exista câştigători, toţi sunt perdanţi”, a comentat, pe contul său de Facebook, expertul în politici publice Ştefan Gligor, în contextul neamânării alegerilor parlamentare noi din raionul Hânceşti de către autorităţi.

„Cel mai mare perdant sunt oamenii, mulţi vor plăti cu sănătate, iar unii cu viaţa. Din partide şi din punct de vedere politic, opoziţia va pierde cel mai mult. Pe lângă faptul că s-au certat ca nişte copii mici de la un mandat de deputat, nu au ştiut să renunţe nici atunci când viaţa celora pentru care, precum că fac politică, era pusă în pericol. Nu o fac pentru oameni, o fac pentru propriul Ego”, se mai arată în postarea expertului.

Gligor a mai afirmat că, în locul candidaţilor, în loc de campanie electorală, ar fi rugat cetăţenii să stea acasă, punctând totodată că niciodată, niciunul dintre cei care au participat duminică în cursa electorală nu va mai avea ocazia să salveze atâtea vieţi omeneşti câte a putut salva acum.

Mai mult decât atât, acesta s-a arătat convins că politicienii ar trebui să lupte pentru putere doar ca să sporească calitatea vieţii cetăţenilor, nu pentru fotolii. „Sau eu ceva nu am înţeles corect?”, s-a întrebat retoric expertul în politici publice.

„Dacă nu au făcut-o din convingere, trebuiau să o facă din punct de vedere al tehnologiilor politice şi PR. Politicienii noştri din opoziţie au ratat în circumscripţia Hânceşti o ocazie extraordinară să-şi refacă poziţiile lovite dur de pierderea alegerilor în Chişinău, concursuri tâmpite, certuri în interiorul Blocului ACUM şi procesul dezastruos de desemnare a candidatului unic în circumscripţia Hânceşti.

Dacă chemau oamenii să rămână acasă, posibil pierdeau circumscripţia, dar câştigau simpatia şi încrederea unui popor. Alegeri mici, oameni mici”, a conchis Ştefan Gligor.

Menţionăm că una dintre persoanele infectate până acum cu virusul Wuhan domiciliază în raionul Hânceşti, iar celelalte în Floreşti, Chişinău, Basarabeasca, Grătieşti (Chişinău), Soroca, Râşcani şi Cahul. Mai mult decât atât, duminică seara Ministerul Sănătăţii a confirmat oficial încă 11 cazuri de infecţie cu virusul Wuhan, printre care şi un copil. Trei cazuri de import şi opt de transmitere locală. În total, 23 cazuri confirmate în Republica Moldova.

Conform datelor furnizate în regim live de platforma Worldometer, în Italia au fost înregistrate 21157 de cazuri de infectare cu virusul Wuhan şi 1441 de morţi, în Spania – 7753 cazuri şi 289 morţi, Germania – 5581 (10 decese), Franţa – 4499 (91 morţi).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor