Ştefan Fule: Moldova ar trebui să obţină perspectiva de aderare la Uniunea Europeană

Comisarul european pentru extindere Stefan Fule.
Comisarul european pentru extindere Stefan Fule. (MICHAL CIZEK/AFP/Getty Images)
Epoch Times
23.10.2012

Moldova ar trebui să obţină perspectiva de aderare la Uniunea Europeană, deoarece reformele implementate de Republica Moldova sunt de apreciat, a anunţat comisarul pentru extindere şi politica europeană de vecinătate, Ştefan Fule. Declaraţiile au fot făcute în cadrul Forumului UE-Moldova, care se desfăşoară la Berlin.

În contextul celor expuse, Ştefan Fule consideră că răspunsul UE la reformele întreprinse de Republica Moldova trebuie să fie unul adecvat şi anume să i se acorde acestei ţări o perspectivă clară de aderare la UE. Deasemenea, Comisarul european susţine că Republica Moldova merită mai mult, negocierile privind Acordul de Asociere Republica Moldova-UE fiind relevante în direcţia respectivă.

Totodată, Ştefan Fule a mai precizat că articolul 49 al Tratatului Uniunii Europene, care se referă la obţinerea calităţii de membru al UE, este calea care trebuie deschisă şi pentru Republica Moldova, relatează Publika.TV.

La rândul său, şi vicepreşedintele pentru politică europeană, externă şi de apărare din Bundestagul german a menţionat că perspectiva europeană este cel mai bun catalizator pentru continuarea reformelor de către ţara noastră, mai menţionează sursa citată.

Precizăm că la Berlin se desfăşoară Forumul UE-Moldova, unde participă ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Iurie Leancă.

În cadrul discuţiilor cu Ştefan Fule, Iurie Leancă a discutat subiecte ce ţin de evaluarea stadiului actual al relaţiilor dintre Moldova şi UE, direcţiile principale ale cooperării pe termen scurt şi mediu, precum şi pregătirea vizitei la Chişinău, la finele lunii noiembrie curent, a Preşedintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor