"Statul paralel" se "autodenunţă": "Dacă stat paralel înseamnă cetăţeni cinstiţi care încearcă să facă lucruri pozitive pentru ţară, da, suntem parte din el!"
alte articole
Facebook-ul s-a umplut de hashtag-ul #statul paralel, afişat pe fotografiile multor membri ai Grupului Rezistenţa, grup coagulat pe Facebook odată cu protestele stârnite de adoptarea OUG 13. Gestul cetăţenilor este o replică la faptul că PSD a adoptat recent o rezoluţie în care se referă, cu subiect şi predicat, la statul paralel, pe care-l acuză că foloseşte resursele financiare publice şi instrumente specifice pentru a intimida, şantaja sau îndepărta persoane.
“Rezistenţa a făcut acest Facebook frame cu statul paralel şi două drepte paralele lângă, ca să fie limpede ce înseamnă - ca un pamflet la declaraţiile pe care Liviu Dragnea le-a făcut legat de statul paralel şi ca un statement, ca o declaraţie care spune că dacă stat paralel înseamnă cetăţeni cinstiţi care apără independenţa justiţiei, care încearcă să facă lucruri pozitive pentru ţara asta, atunci da, suntem parte din acest stat paralel care e paralel cu ce vrea să facă Dragnea şi restul PSD-ului şi am făcut acest frame la care toată lumea care simte la fel să poată să adere, să ne poată fi mai uşor să ne identificăm între noi şi să vedem cât de mulţi suntem cei ce credem în principiile şi valorile a ceea ce Dragnea numeşte stat paralel cu ăla pe care îl vrea el”, a declarat, pentru Epoch Times, Andi Cârlan, membru al grupului Rezistenţa.
Acesta nu este singurul demers care taxează discursurile politicienilor la putere. Pe internet a apărut şi o pagină web numită chiar statulparalel.ro. Pe pagina respectivă, această “entitate” despre care vorbesc Dragnea, Tăriceanu şi ai lor este văzută într-o cu altă cheie. În viziunea celor ce au creat acest site, statul paralel sunt politicienii şi demnitarii care-i fură pe cetăţeni.
“ Întrebare: Ce este statul paralel?
Răspuns:
Statul paralel sunt cei care îşi bat joc de tine. De viaţa ta, de munca ta, de banii tăi. În fiecare zi tu munceşti jumătate din timp pentru a-ţi putea plăti mâncarea, casa, a merge în vacanţe, a ţine copiii la şcoală. Poate reuşeşti să pui deoparte şi ceva pentru tine. Restul timpului îl munceşti pentru plata taxelor şi impozitelor.
Dacă eşti nemulţumit de ce primeşti în schimb, află că de vină este statul paralel.
Statul paralel îşi bate joc de tine. De noi toţi. Statul paralel este compus din toţi politicienii şi toţi demnitarii care te fură. Şi care apoi îţi râd în faţă.
Este compus din cei care au vile şi case de vacanţă de mii de metri, deşi au ocupat sinecuri la stat toată viaţa, unde au profitat de munca altora şi şi-au urmărit interesele personale.
Este compus din cei care au obţinut diplome de doctorat pe nedrept, deşi ei nu ştiu să vorbească.
Este compus din cei care îşi fac vacanţe în ţări exotice, deşi salariul lor nu le-ar permite acest lucru.
Este compus din cei care îşi numesc în funcţii bine-plătite copiii.
Este compus din cei care fură banii de medicamente sau cei pentru educaţia copiilor tăi.
Este compus din cei care fac bani mulţi din afaceri cu statul, prin fraudă şi prin corupţie.
Este compus din cei care fură terenuri şi case şi insule din patrimoniul acestei ţări.
Este compus din cei care obţin comisioane din toate achiziţiile publice.
Este compus din cei care îşi acordă drepturi speciale în raport cu restul cetăţenilor.
Indiferent că eşti angajat la o companie privată sau bugetar, că ai propria afacere sau eşti liber profesionist, tu alimentezi bugetul de stat. În vreme ce ei, reprezentanţii statului paralel, se alimentează din bugetul de stat.
Rezultatul îl vezi zilnic. În spitale, în şcolile unde învaţă copiii tăi, în pensiile pe care le primesc părinţii tăi, în investiţiile amânate de mulţi ani.
Statul paralel este statul hoţilor care îţi fură viitorul.
Statul paralel este statul politicienilor care îţi promit că mâine îţi va fi mai bine. Dar de fapt întotdeauna le este doar lor bine.
Ce poţi face ca să scapi de statul paralel?
1. Mergi la vot!
2. Gândeşte-te pe cine alegi!
3. Trage-i la răspundere pentru ceea ce fac şi pentru ce ţi-au promis!
4. Informează-te! Urmăreşte jurnaliştii de investigaţii!", se arată pe respectivul site.