Statul Islamic distruge un alt templu antic în oraşul sirian Palmyra

Templul Bel din oraşul istoric sirian Palmyra.
Templul Bel din oraşul istoric sirian Palmyra. (Wikipedia)

Militanţii grupului jihadist Statul Islamic au distrus duminică câteva porţiuni ale templului Bel din oraşul istoric sirian Palmyra.

Conform rapoartelor, grupul jihadist a detonat peste 30 de tone de explozibili în templul localizat în provincia centrală siriană Homs.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a declarat că templul, unul dintre cele mai importante structuri ale oraşului istoric înscris pe lista UNESCO, a suferit pagube severe în urma atacului.

Templul Bel, bogat în decoraţii ornamentale, este localizat în imediata apropiere a zonei centrale a oraşului.

Acest nou act de distrugere are loc la doar o săptămână după ce Statul Islamic a distrus templul Baal Shamin vechi de 2.000 de ani, situat de asemenea în oraşul Palmyra. Recentele imagini din satelit confirmă faptul că templul a fost distrus în totalitate.

Statul Islamic a preluat controlul asupra oraşului istoric Palmyra la începutul anului şi a generat temeri internaţionale că ar putea distruge acest oraş antic.

De asemenea, în Irak, Statul Islamic a bombardat o moschee în provincia nordică Nineveh şi a profanat două biserici în provincia nordică Mosul.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.