Atac terorist zguduie o piaţă din Bagdad. 60 morţi şi aproximativ 200 de răniţi

Civilii inspectează locul exploziei unei maşini capcană în cartierul Sadr City din Bagdad, 6 august 2015.
Civilii inspectează locul exploziei unei maşini capcană în cartierul Sadr City din Bagdad, 6 august 2015. (Captură Foto)

Un camion cu explozibili a fost detonat în primele ore ale zilei de joi într-o piaţă alimentară populară din Bagdad, într-un cartier predominant şiit şi a provocat moartea a cel puţin 60 de oameni şi rănirea altor 200, au declarat oficiali ai poliţiei irakiene, conform ABC News.

Camionul a fost detonat în piaţa Jameela din cartierul Sadr City al capitalei irakiene, în zorii zilei.

Rezidenţii din comunitatea şiită s-au grăbit să ajute victimele, transportând cadavrele în saci de gunoi şi trimiţând răniţii la spitalele locale cu ambulanţe sau maşini personale. Explozia a ars cea mai mare parte a pieţei.

Maşini de pompieri şi ambulanţe s-au grăbit la faţa locului şi pompierii au încercat să stingă complexul cuprins de flăcări după masiva explozie.

Conform unui ofiţer de poliţie irakian, camionul folosit în atac a fost unul frigorific şi prin urmare era imposibil să iasă în evidenţă faţă de celelalte camioane care livrează produse la piaţă.

Nimeni nu a revendicat atentatul până acum dar militanţii Statului Islamic atacă în mod regulat punctele de control militare sau cartierele predominant şiite, precum Sadr City, cu scopul de a trimite un mesaj guvernului dominat de şiiţi din Bagdad.

Grupul sunit jihadist Statul Islamic ocupă în prezent aproximativ o treime din teritoriul Irakului. Ei îi consideră pe musulmanii şiiţi, precum şi pe membrii celorlalte minorităţi religioase, drept trădători.

Luna trecută, Statul Islamic a atacat o piaţă populară din provincia estică Diyala, ucigând peste 115 oameni.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe