Statele Unite va trimite 600 de soldaţi în Europa de Est

Soldaţi NATO
Soldaţi NATO (KAY NIETFELD / AFP / Getty Images)

Statele Unite va trimite 600 de soldaţi americani, din Brigada I a Armatei, în Polonia şi statele baltice, pentru a veni în ajutorul aliaţilor europeni care se simt ameninţaţi de mişcările de trupe ale Rusiei, a anunţat joi Pentagonul.

Soldaţii şi echipamentul lor – care include tancuri Abrams M-1, vehicule de luptă pentru infanterie, şi transportoare de trupe blindate – vor pleca în Europa, în octombrie, după o serie de trei luni de exerciţii de antrenament.

Soldaţii de la Fort Hood, Texas, vor înlocui circa 600 de paraşutişti ai Brigadei Aeropurtate a 173-a din Vicenza, Italia. „Soldaţii Cerului” au efectuat exerciţii militare alături de Polonia, Letonia, Lituania şi Estonia, începând din luna aprilie, în cadrul Operaţiunii în curs „Atlantic Resolve”.

Pe lângă forţele terestre, Statele Unite au mai trimis avioane militare F-16 în Polonia şi au participat la misiunile aeriene ale NATO deasupra statelor baltice.

Exerciţiile militare din Europa de Est s-au desfăşurat la cererea ţărilor gazdă, pe fondul anexării de către Rusia, la începutul acestui an, a regiunii ucrainene Crimeea şi a suportului pe care Moscova continuă să-l acorde separatiştilor pro-ruşi din estul Ucrainei. Ţările est-europene se tem de insurgenţa Rusiei, care de luni de zile mobilizează forţe armate la graniţele statelor baltice şi Ucrainei, iar de curând şi-a anunţat intenţia de a trimite un convoi „umanitar” în Ucraina.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe