Starea pandemică în Moldova: 147 cazuri noi ridică bilanţul la peste 5500 cazuri. Încă 9 persoane au fost răpuse de virusul Wuhan

Analiza probelor de coronavirus la laboratorul de virusologie al ANSP, Moldova
Analiza probelor de coronavirus la laboratorul de virusologie al ANSP, Moldova (gov.md)

În Republica Moldova au fost înregistrate oficial alte 147 cazuri noi de infecţie cu noul coronavirus, după ce pe parcursul zilei de joi, 14 mai au fost efectuate 1103 probe în laborator. Bilanţul persoanelor infectate cu virusul Wuhan a ajuns în acest moment la 5553 cazuri din 35061 teste efectuate.

Din numărul total de cazuri, 2 sunt de import din Marea Britanie şi Federaţia Rusă, iar 145 sunt cu transmitere locală din Chişinău 41, Soroca 25, Ceadâr-Lunga 11, Cahul 8, Bălţi 7, Edineţ 5, Basarabeasca, Căuşeni, Ialoveni şi Sângerei câte 4 cazuri, Râşcani şi Ungheni câte 3 cazuri, Anenii Noi, Călăraşi, Comrat, Făleşti, Orhei, Ştefan-Vodă şi Taraclia câte 2 cazuri, Străşeni, Cimişlia, Criuleni, Floreşti şi Rezina câte un caz.

Dintre persoanele confirmate azi cu virusul Wuhan 9 sunt din Transnistria, ceea ce ridică bilanţul la 712.

Din numărul total de cazuri din această zi, 26 sunt lucrători medicali: medici 6, asistenţi medicali 7, personal auxiliar 13. Până în prezent, numărul total al personalului medical infectat de virus s-a ridicat la 1271.

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a anunţat că pe parcursul ultimelor 24 de ore, în Republica Moldova a fost confirmat decesul a încă 9 persoane: un bărbat de 38 ani din municipiul Bălţi, un bărbat de 79 ani din municipiul Chişinău, o femeie de 55 ani din raionul Ocniţa, un bărbat de 55 ani din raionul Soroca, un bărbat de 52 ani din Slobozia, o femeie de 69 ani din municipiul Chişinău, un bărbat de 67 ani din raionul Glodeni, un bărbat de 68 ani din municipiul Chişinău, o femeie de 71 ani din raionul Ungheni.

Numărul deceselor înregistrate pe parcursul zilei de astăzi, ridică numărul persoanelor care au pierdut lupta cu virusul Wuhan în Moldova la 194, pe când numărul celor care au supravieţuit a ajuns la 2228.

Cu privire la rezultatele testării în cadrul Centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilităţi din Bădiceni, o parte din probele colectate sunt încă în curs de procesare, fiind confirmate până la moment 65 cazuri de infectare cu coronavirus, a anunţat ministrul Sănătăţii, Dumbrăveanu.

Pacienţii care întrunesc criteriile de spitalizare, sunt referiţi pentru tratament la Spitalul Clinic Bălţi, iar ceilalţi se află sub monitorizarea medicului de familie. La fel, 12 angajaţi au fost confirmaţi pozitiv, 3 fiind spitalizaţi la Spitalul Republican Soroca, iar ceilalţi sunt supuşi tratamentului la domiciliu.

Totodată, au fost confirmaţi pozitiv la virusul Partidului Comunist Chinez, 17 lucrători medicali din cadrul Spitalului Republican Ceadâr-Lunga, majoritatea din secţiile neurologie, terapie şi maternitate. Maternitatea spitalului este în proces de dezinfecţie şi în scurt timp îşi va relua activitatea, cu atragerea personalului medical de rezervă, a precizat Dumbrăveanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe