Spitale de coşmar în România. Vlad Voiculescu explică de ce s-a ajuns aici

La finele lui 2016, tehnocraţii constatau că peste 120 de spitale româneşti nu îndeplineau standardele minime de igienă. Măsurile dispuse pentru remedierea situaţiei au fost însă anulate de PSD chiar în prima zi în care a preluat guvernul, acuză Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)
Loredana Diacu
05.02.2018

La finele săptămânii trecute, două fotografii ce prezentau imagini de coşmar din spitalul timişorean Victor Babeş au stârnit valuri de indignare pe Facebook, multă lume cutremurându-se la vederea condiţiilor în care sunt ţinuţi bolnavii. Imaginile cu pricina au ajuns şi la fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, acesta explicând că, ceea ce românii au văzut în fotografiile din Timişoara şi o să mai vadă şi în alte spitale, are directă legătură cu PSD.

Astfel, Voiculescu explică, într-o postare pe Facebook, că, la finele lui 2016, constata faptul că 124 spitale din ţară nu îndeplineau condiţii minime de igienă şi a dispus o serie de măsuri. În ziua de 4 ianuarie 2017, PSD a preluat guvernul şi a anulat tot ceea ce dispusese Voiculescu pentru remedierea situaţiei.

Redăm postarea fostului ministru:

"Imaginea de astăzi... şi ce o să mai vedeţi în spitalele din România este în directă legătură cu ce s-a întâmplat pe 4 Ianuarie 2017.

Mulţi dintre dumneavoastră aţi văzut deja fotografia de mai jos. Este dintr-un spital din Timişoara dar cam aşa arată peste 100 de spitale din ţară.

Spitalul Victor Babeş din Timişoara (Anamaria Czap - Facebook)
Spitalul Victor Babeş din Timişoara (Anamaria Czap - Facebook)

Spitalul Victor Babeş din Timişoara (Aanamaria Czap, Facebook)
Spitalul Victor Babeş din Timişoara (Aanamaria Czap, Facebook)

Dacă vă întrebaţi de ce ţara cu cea mai mare creştere economică are încă astfel de saloane în spitale... mai jos găsiţi EXPLICAŢIA:

La sfârşitul lui 2016 am constatat că 124 de spitale din ţară nu îndeplineau condiţii minime de igienă. Managerii de spital avuseseră la dispoziţie 6 ani pentru a face investiţiile necesare şi a asigura un minim de condiţii pentru pacienţi şi medici.

Am decis atunci că:

1. Inspecţia Sanitară de Stat să meargă în toate aceste spitale şi să stabilească un plan clar pentru fiecare unitate în parte,

2. La nivelul Ministerului Sănătăţii să se aloce fonduri prioritar pentru aceste investiţii,

3. La nivelul Ministerului Sănătăţii să se înfiinţeze un compartiment care să monitorizeze aceste investiţii.

În ziua de 4 ianuarie 2017 PSD a preluat guvernul. Mi-am strâns lucrurile de la minister şi nu am apucat să ajung acasă că Liviu Dragnea era deja la televizor înfierându-mă cu minciuni sfruntate şi pregătindu-şi astfel terenul pentru ceea ce urma: o cauţionare din partea partidului a mizeriei din spitale.

În aceeaşi zi partidul a luat decizia ca:

1. Inspecţia Sanitară de Stat să nu mai facă niciun control,

2. Investiţiile să se aloce în continuare din pixul ministrului, fără niciun fel de criteriu,

3. Nimeni să nu monitorizeze nicio investiţie de la nivelul spitalelor.

Imaginea de astăzi... şi ce o să mai vedeţi în spitalele din România este în directă legătură cu ce s-a întâmplat pe 4 Ianuarie 2017.

În viziunea acestui partid:
- Managerii trebuie să răspundă doar partidului, legea nu contează.
- Banii trebuie să meargă doar acolo unde vrea partidul, siguranţa pacientului şi a personalului nu contează.

Şi tot în viziunea acestui partid, este ok ca primarul PSD al capitalei:
- să scoată din pălărie nu unul ci trei spitale, fără să aibă nici măcar un singur studiu de oportunitate sau orice altă minimă analiză.
- să îşi dea cu părerea despre transplantul de plămâni şi să nu răspundă niciodată pentru oamenii care şi-au pierdut viaţa aşteptând după minciunile dânsei", scrie Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Reamitim că, indignată de faptul că bunicul ei este spitalizat în condiţii insalubre la un spital din Timişoara - unul dintre cele mai dezvoltate oraşe ale ţării, o tânără a postat două fotografii în care arată cruda realitate din respectiva unitate medicală. Pozele au avut sute de share-uri şi au stârnit numeroase comentarii. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor