Speranţele lui Bunea Stancu s-au năruit. CCR a respins cererea de anulare a raportului ANI pentru conflict de interese

Palatul Cotroceni, depunere jurământ, noii membri ai CCR. În imagine,  Valer Dorneanu Mona Pivniceru şi Daniel Morar
Palatul Cotroceni, depunere jurământ, noii membri ai CCR. În imagine,  Valer Dorneanu Mona Pivniceru şi Daniel Morar (Epoch Times România)
Flori Mladin
05.06.2014

Curtea Constituţională a României a respins, joi, ca neîntemeiată, cererea de anulare a raportului ANI potrivit căruia Bunea Stancu a încălcat regimul juridic al conflictului de interese.

Gheorghe Bunea Stancu este acuzat ca şi-a subcontractat contracte, prejudiciul ajungând la suma de 1,5 milioane de euro.

Şeful Consiliului Judeţean Brăila a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese şi a săvârşit "infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie", scrie Agenţia Naţională de Integritate într-un comunicat.

ANI susţine că există indicii temeinice referitoare la săvârşirea de către Gheorghe Bunea Stancu a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie şi a infracţiunii de conflict de interese. Ca preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Bunea Stancu a întocmit şi adoptat expunerile de motive şi hotărârile Consiliului Judeţean Brăila, şi a semnat contractele de asociere între Consiliul Judeţean Brăila cu SC Clubul de Fotbal Brăila SA, respectiv cu Asociaţia Sportivă Handbal Club "Dunărea" Brăila, în baza cărora a fost încasată suma totală de 7.512.207 lei, transmite Agenţia Naţională pentru Integritate.

Agenţia Naţională pentru Integritate a sesizat organele judiciare în legătură cu presupusele fapte ale lui Gheorghe Bunea Stancu şi a demarat procedurile pentru anularea contractelor.

Trimis în judecată pentru finanţarea PSD

Direcţia Naţională Anticorupţie l-a trimis în judecată, în 11 ianuarie 2012, pe liderul PSD Brăila, Gheorghe Bunea, alături de Ioan Niculae, proprietarul grupului Interagro, pe Viorel Barac, director în acelaşi grup, precum şi pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, toţi fiind acuzaţi în legătură cu finanţarea partidelor politice.

A înjurat o jurnalistă deoarece l-a întrebat dacă îşi dă demisia

Bunea Stancu a înjurat-o pe Mădălina Poenaru, jurnalistă la postul B1TV, deoarece l-a întrebat dacă demisionează din funcţie. Acesta era plecat în concendiu atunci când oraşul Brăila era sub stare de alertă, instituită din cauza codului roşu de viscol.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor