Spania permite revenirea la muncă a unor lucrători. Rata zilnică a deceselor scade

(YONHAP/AFP via Getty Images)
A.P.
13.04.2020

Spania a permis unor angajaţi să se întoarcă luni la lucru în fabrici, birouri şi pe şantiere, deoarece restricţiile asupra industriilor neesenţiale impuse datorita pandemiei coronavirusului au fost reduse.

Sectoarele considerate „neesenţiale” au fost puse în „hibernare” temporară la 30 martie.

Spania raportează statistici încurajatoare despre numărul victimelor, proiectând un optimism prudent că pandemia şi-ar fi atins apogeul.

Ridicarea impunerilor se aplică firmelor şi fabricilor ai căror angajaţi, în mare măsură, nu pot să muncească de acasă. Pentru firmele care respectă vacanţa de Paşte, revenirea la muncă va avea loc marţi.

Aproximativ zece milioane de măşti au fost puse la dispoziţie de către autorităţi, fiind înmânate în staţii de metrou şi tren pentru persoanele care folosesc transportul în comun.

Carantina din Spania rămâne impusă, iar magazinele, barurile şi restaurantele rămân închise. Se permite funcţionarea firmelor care livrează mâncare la domiciliu.

Luni, Spania a raportat cele mai bune statistici legate de epidemia de virus Wuhan din ultimele trei săptămâni. Numărul zilnic al deceselor a scăzut din nou luni, până la 517, numărul zilnic al deceselor sărise cu aproape 100, până la 619, duminică.

Evoluţia dă speranţe că pandemia ar fi putut atinge maximul. Spania a anunţat cea mai mică creştere zilnică a infecţiilor de la sfârşitul lunii martie.

Luni, Spania a raportat 3.477 de cazuri noi, comparativ cu ziua precedentă fiind cele mai bune cifre de la sfârşitul lunii martie. Agenţia naţională de sănătate a anunţat, de asemenea, că s-au recuperat 2.336 de pacienţi în ultimele 24 de ore.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor